Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 202

Kcal / portion: 820

GBR (GI) / port: 22
Recept: 3279 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 12%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pasta torr 400.0 gram 44%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%
Olivolja 1.0 dl 23%
Chilifrukt torkad 2.0 styck 2%
Krossade tomater 200.0 gram 1%
Sardellfilé i burk 10.0 styck 3%
Smör normalsaltat 100.0 gram 22%
Pecorinoost 40.0 gram 5%
Kockskolan:
Om pastasåser > Äts ej
Om pasta > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Koka upp en stor kastrull med pastavatten. Skala och hacka vitlök. Krossa chili. Hacka sardeller. Rör ihop sardellerna med smör. Riv hårdost.
- Fräs vitlöken och chilin i olja. Häll i tomater. Låt koka i 15 minuter. Montera i (tillsätt i klickar) sardellsmöret.
- Koka pasta enligt instruktioner på paketet. Vänd ner pastan i pastasåsen. Strö över riven hårdost.
Kockens kommentar
Sugo all´Arrabbiata (it. arrabbiature = ilska, vrede) är en kryddstark pastasås som traditionellt består av tomater, vitlök, röd chilipeppar och olivolja. Garneras med persilja och pecorinoost. Namnet syftar på chilipepparns "ilska". Serveras vanligen med penne. Såsen finns att köpa på burk i svenska butiker. Läs mer > Om pastasåser.
Fler recept inom Pasta med fisk och skaldjur
Liknande recept som Pasta arrabiata, pasta med ilsken sås
-
Lättaste pastan
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Pasta pescatora, pasta med havets frukter
Tid: 55 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pasta arrabiata, pasta med ilsken sås
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gnudi (klimp) - italiensk naken präststrypare av ricotta och spenat
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bavette alla Puttanesca, glädjeflickans pasta
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Laxpasta med apelsinräkor
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bavette Pescatrice, fiskarens pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle med sparris och kräftstjärtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Gnocchi al granchio, pastagnocchi med krabba
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Havspenne med lax och parmaskinka
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan