Pasta arrabiata, pasta med ilsken sås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pasta arrabiata, pasta med ilsken sås

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Pasta torr

400.0 

gram

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Olivolja

1.0 

dl

Chilifrukt torkad

2.0 

styck

Krossade tomater

200.0 

gram

Sardellfilé i burk

10.0 

styck

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Pecorinoost

40.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om pastasåser >

 

 

Om pasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 202

Kcal / portion: 820

GBR (GI) / port: 22

Recept: 3279 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 12%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 405 gram)

Ingredienser

Visa:

Pasta torr 400.0 gram 44%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%

Olivolja 1.0 dl 23%

Chilifrukt torkad 2.0 styck 2%

Krossade tomater 200.0 gram 1%

Sardellfilé i burk 10.0 styck 3%

Smör normalsaltat 100.0 gram 22%

Pecorinoost 40.0 gram 5%

 

Kockskolan:

Om pastasåser > Äts ej

Om pasta > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Koka upp en stor kastrull med pastavatten. Skala och hacka vitlök. Krossa chili. Hacka sardeller. Rör ihop sardellerna med smör. Riv hårdost.
  2. Fräs vitlöken och chilin i olja. Häll i tomater. Låt koka i 15 minuter. Montera i (tillsätt i klickar) sardellsmöret.
  3. Koka pasta enligt instruktioner på paketet. Vänd ner pastan i pastasåsen. Strö över riven hårdost.

Kockens kommentar

Sugo all´Arrabbiata (it. arrabbiature = ilska, vrede) är en kryddstark pastasås som traditionellt består av tomater, vitlök, röd chilipeppar och olivolja. Garneras med persilja och pecorinoost. Namnet syftar på chilipepparns "ilska". Serveras vanligen med penne. Såsen finns att köpa på burk i svenska butiker. Läs mer > Om pastasåser.

Fler recept inom Pasta med fisk och skaldjur

Liknande recept som Pasta arrabiata, pasta med ilsken sås