Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Räkor med skal

600.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Rotselleri

30.0 

gram

Tomatpuré konserv

1.0 

msk

Mjölk

4.0 

dl

Grädde (matlagningsgrädde)

6.0 

dl

Hummerfond konc.

4.0 

msk

Maizena ljus

1.0 

msk

Kajennpepparpulver

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Matbröd

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Rotari Rosé

Mousserat torrt rosévin
Pris: 99 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 114

Kcal / portion: 441

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1763 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 7%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 385 gram)

Ingredienser

Visa:

Räkor med skal 600.0 gram 18%

Gul lök 1.0 styck 3%

Rotselleri 30.0 gram 0%

Tomatpuré konserv 1.0 msk 0%

Mjölk 4.0 dl 14%

Grädde (matlagningsgrädde) 6.0 dl 54%

Hummerfond konc. 4.0 msk 9%

Maizena ljus 1.0 msk 2%

Kajennpepparpulver 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Matbröd 0%

Tillagning (45 min )

  1. Skala räkor. Lägg räkorna åt sidan.
    Lägg skalen i en stor stekkastrull.
    Tillsätt smör och fräs skalen ett par min.
    Skalen får ej brännas vid.

  2. Skala och hacka lök samt rotselleri.
    Lägg ner hacket i kastrullen. Tillsätt tomatpuré, hummerfond och grädde.
    Låt småkoka i 20 minuter.

  3. Sila bort räkskal och grönsaker i ett såll.
    Rör ner maizena och tillsätt mjölken.
    Låt småkoka i 5 minuter.
    Smaka av med salt, peppar och kajenn.

  4. Häll upp i terrin eller tallrikar.
    Tillsätt de skalade räkorna.

Kockens kommentar

Räkor skall tillsättas strax före servering. Får de koka med i soppan blir de sega.

Fler recept inom Lättsamma soppor

Liknande recept som Krämig räksoppa