Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 18

Kcal / portion: 147

GBR (GI) / port: 4
Recept: 588 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Dag 1:
Tomater väl mogna 3.0 kilo 89%
Strösocker 1.0 tsk 3%
Dag 2:
Gurka 5.0 cm 2%
Tomater 2.0 styck 6%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min + 16 tim )
Dag 1
- Skär de mogna tomaterna i små tärningar. Lägg i en skål och blanda ner sockret.
- Lägg tomattärningarna i en silduk som hängs upp ovanför en skål. Låt tomatjuicen droppa ner i skålen över natten.
Dag 2
- Kyl soppan i kylskåp några timmar.
- Dela resterande tomater och gröp ur innanmätet. Tärna tomat och gurka.
- Häll upp tomatjuicen i tallrikar och lägg i tomat- och gurkhacket. Strö över salt och nymalen peppar.
Kockens kommentar
Om tomaterna endast får stå och droppa från duken blir soppan alldeles vit. Hjälper man till med att krama ur vätskan ur duken blir soppan orange (som bilden visar). Soppan är en utmärkt förrätt på sommaren.
Fler recept inom Lättsamma soppor
Liknande recept som Soupe été de tomate - fräsch sommarsoppa
-
Soupe été de tomate - fräsch sommarsoppa
Tid: 5 min (+ 16 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fisksoppa med saffran och lax
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Färsk tomatsoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel tomatsoppa
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tomat- & äppelsoppa med koriandersalsa
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kall tomatsoppa
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kall gurksoppa (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk svensk grönsakssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vichyssoise - klassisk fin purjosoppa
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Avokadosoppa med gräslöksfraiche
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan