Tomat- & äppelsoppa med koriandersalsa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Tomat- & äppelsoppa med koriandersalsa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tomatjuice

1.0 

liter

Tomater

10.0 

styck

Äpple syrligt

3.0 

styck

Gul lök

2.0 

st stora

Grädde

3.0 

dl

Grönsaksfond konc.

2.0 

msk

el. buljongtärning

 

 

Tabasco röd

3.0 

stänk

Limejuice

2.0 

msk

Koriander färsk

6.0 

kvistar

Salt och vitpeppar

 

 

Svartpeppar nymald

 

 

 

Tillbehör:

 

Vitt matbröd?

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 59

Kcal / portion: 454

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1818 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 4%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 776 gram)

Ingredienser

Visa:

Tomatjuice 1.0 liter 11%

Tomater 10.0 styck 10%

Äpple syrligt 3.0 styck 7%

Gul lök 2.0 st stora 8%

Grädde 3.0 dl 59%

Grönsaksfond konc. 2.0 msk 5%

el. buljongtärning 0%

Tabasco röd 3.0 stänk 0%

Limejuice 2.0 msk 0%

Koriander färsk 6.0 kvistar 0%

Salt och vitpeppar 0%

Svartpeppar nymald 0%

 

Tillbehör:

Vitt matbröd? %

Tillagning (35 min )

  1. Finhacka lök och tomater. Skala och kärna ur äpplena och skär i små tärningar.
    Hacka koriander.

  2. Koka upp i en stor kastrull tomatjuice, grönsaksfond, 1/3 av tomaterna, 2/3 av äpplena, 1/2 av löken på medellåg värme. Låt sjuda i 30 min.

  3. Salsa: Blanda resten av tomaterna, äpplet, löken med koriander och limejuice.
    Smaka av med salt och svartpeppar.

  4. Mixa soppan slät med mixerstav eller i matberedare. Sila soppan. Häll tillbaka i kastrullen och värm lätt. Tillsätt grädde, smaka av med vitpeppar, salt och tabasco.

  5. Häll upp soppan i tallrikar och tillsätt salsa.
    Servera gärna ett gott bröd till soppan.

Kockens kommentar

Soppan kan serveras varm eller kall.

Fler recept inom Lättsamma soppor

Liknande recept som Tomat- & äppelsoppa med koriandersalsa