Fisksoppa med saffran och lax

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fisksoppa med saffran och lax

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Laxfilé

300.0 

gram

Vitfisk filé

300.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Morot

2.0 

styck

Zucchini

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Vatten

5.0 

dl

Fiskbuljongtärning

1.0 

styck

Saffran

0.5 

gram

Grädde

3.0 

dl

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Gräddfil

1.5 

dl

Ljust matbröd

6.0 

skivor

Smör till stekning

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 867

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3468 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 9%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 653 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé 300.0 gram 16%

Vitfisk filé 300.0 gram 7%

Gul lök 1.0 styck 2%

Morot 2.0 styck 2%

Zucchini 1.0 styck 2%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Vatten 5.0 dl 0%

Fiskbuljongtärning 1.0 styck 1%

Saffran 0.5 gram 0%

Grädde 3.0 dl 31%

Smör till stekning 2.0 msk 6%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Gräddfil 1.5 dl 6%

Ljust matbröd 6.0 skivor 23%

Smör till stekning 2.0 msk 6%

Tillagning (30 min )

  1. Ansa och strimla lök. Skala och skiva morot. Skär zucchini på längden och sedan skiva i halvmånar. Skär fisken i kuber 1 cm. Ansa och finhacka vitlök.

  2. Fräs lök i smör i tjockbottnad kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärning och morot. Koka i 5 minuter på låg värme.

  3. Tillsätt zucchini och vitlök. Koka i 10 minuter.

  4. Tillsätt fisk och saffran. Låt sjuda tills fisken är genomkokt, cirka 5 minuter.

  5. Skär brödet i kuber. Stek krutonger i smör till de är gyllenbruna stekpanna.

  6. Servera soppan med krutonger och en klick gräddfil. 

Fler recept inom Lättsamma soppor

Liknande recept som Fisksoppa med saffran och lax