Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 327

Kcal / portion: 248

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1240 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 34%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Oliver svarta avrunna 150.0 gram 17%
Kapris 4.0 msk 1%
Sardellfilé i burk 8.0 styck 5%
Vitlök torkad 5.0 klyftor 3%
Olivolja 1.2 dl 73%
Tillbehör:
Vitt matbröd 0%
Ger 0,5 dl per portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (12 min )
- Kärna ur oliverna om detta ej är gjort.
Skala vitlöken. - Kör oliver, sardeller (ansjovis), kapris och vitlök i en matberedare till tjockt mos.
Tillsätt lite olivolja i taget.
Smaka av med svartpeppar. - Skär upp färskt vitt bröd i skivor.
Rosta gärna brödet i torr stekpanna eller i brödrost. - Klicka regält med tapenad på brödskivorna, eller låt gästerna själva lägga på.
Kommentar:
Tapenad kan förvaras i kylskåpet 3-4 dagar.
Täck med plastfilm e.d.
Kockens kommentar
Tapenad kommer ursprungligen från Provence i Sydfrankrike och är en röra av oliver och kapris med tillsatser t.ex. ansjovis eller vitlök. Tapeno betyder på provensalska kapris, därav namnet. Kallas ibland för le caviar nicois. Finns att köpa i butik med olika smaker.
Fler recept inom Övrig buffémat
Liknande recept som Sardelltapenade
-
Quesadillas med majs, tomat och bönor
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sardelltapenade
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ägghalvor med romröra
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bacondadlar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Aceiturnas - oliver
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatisgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kokt potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Råstekt sparris med lardo och stekt bröd
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fraiche dillcrème (tillbehör)
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Filodegsknyten med svartris och parmesan
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan