Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 189

Kcal / portion: 318

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1274 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 16%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ägg 8.0 styck 39%
Stenbitsrom röd ¤ 30.0 gram 3%
Schalottenlök finhackad 2.0 msk 1%
Creme fraiche 2.0 dl 51%
Dill finhackad 2.0 msk 0%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Koka upp lättsaltat vatten, lägg i äggen och låt koka i 4 minuter för en krämig äggula. Skala äggen och låt dem svalna något innan de klyvs på mitten.
- Hacka charlottenlök och dill, lägg i en skål. Tillsätt stenbitsrom och créme fraiche och rör om.
- Lägg en klick romröra på varje ägghalva. Dekorera gärna meden dillkvist.
Servera.
Fler recept inom Övrig buffémat
Liknande recept som Ägghalvor med romröra
-
Quesadillas med majs, tomat och bönor
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sardelltapenade
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ägghalvor med romröra
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bacondadlar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Aceiturnas - oliver
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatisgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kokt potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Råstekt sparris med lardo och stekt bröd
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fraiche dillcrème (tillbehör)
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Filodegsknyten med svartris och parmesan
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan