Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis

0.8 

kilo

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 79

Kcal / portion: 134

GBR (GI) / port: 18

Recept: 537 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 0%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 170 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis 0.8 kilo 100%

Salt 0%

Tillagning (30 min )

  1. Färsk potatis
    Gnid potatisen ren med svamp eller trasa.
    Koka på medelvärme i saltat vatten.  Tillsätt gärna några dillkvistar.
    Koktid:  10-20 minuter.

  2. Oskalad vinterpotatis
    Borsta eller skrapa potatisen väl. 
    Koka på medelvärme i osaltat vatten.
    Salt onödigt (tränger igenom skalet).
    Koktid: ca 25 minuter.

  3. Skalad vinterpotatis
    Skala och lägg i saltat vatten. 
    Koka på medelvärme. 
    Koktid: ca 25 min.

  4. Mandelpotatis
    Kokas alltid med skal cirka 12 minuter.
    Passa på att potatisen inte kokar sönder.
    Salt är onödigt pga att skalen är kvar.

Kockens kommentar

Potatis som kokas med skalen på behåller mer vitamin C än skalad och smakar godare. Välj jämnstora potatisar, så att de blir färdiga samtidigt. Dela ev de största potatisarna. 

Alternativ

Alt: Pressad potatis

Alt: Potatismos

Alt: Stuvad potatis

Fler recept inom Övrig buffémat

Liknande recept som Kokt potatis