Quesadillas med majs, tomat och bönor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Quesadillas med majs, tomat och bönor

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 9

Tortilla färdiglagad

6.0 

styck

Rödlök

1.0 

styck

Tomater

2.0 

styck

Majskorn kokt konserv

300.0 

gram

Paprika röd

1.0 

styck

Svarta bönor konserv

400.0 

gram

Hårdost lagrad

100.0 

gram

Olivolja

 

 

 

Ger 4 trekanter/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 142

Kcal / portion: 256

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2300 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 4%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 180 gram)

Ingredienser

Visa:

Tortilla färdiglagad 6.0 styck 49%

Rödlök 1.0 styck 3%

Tomater 2.0 styck 2%

Majskorn kokt konserv 300.0 gram 10%

Paprika röd 1.0 styck 2%

Svarta bönor konserv 400.0 gram 19%

Hårdost lagrad 100.0 gram 17%

Olivolja 0%

 

Ger 4 trekanter/portion 

Tillagning (25 min )

  1. Skala och finhacka rödlök.
    Dela tomaterna och ta bort det saftiga innanmätet. Hacka det fasta köttet.
    Ansa paprika och finhacka.

    Häll bort majsspadet och skölj majsen i vatten. Låt rinna av. Skölj även burk­bönorna och mosa dem med en gaffel.

    Blanda alla ingredienserna med varandra.

  2. Bred blandningen på hälften av tortillan.
    Riv hårdost. Strö över hårdost.
    Lägg en tortilla överst. 

  3. Hetta upp matolja i en stor stekpanna, som rymmer tortillan. Stek tortillan 3-4 minuter på vardera sidan till fin färg. Tips: Vänd med hjälp av en stor tallrik över pannan.

  4. Skär varje "tårta" i 12 snittar.
    Serveras ljummen eller rumsvarm.

Kockens kommentar

Quesadillas ("kej-sa-di-ja") är tortillas med ost och andra pålägg, som vanligen äts vikt på mitten. Tanken är egentligen att osten skall smälta ihop den vikta tortillan under tillagningen till en enhet.

Fler recept inom Övrig buffémat

Liknande recept som Quesadillas med majs, tomat och bönor