Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 336

Kcal / portion: 250

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1000 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 27%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Dadlar 8.0 styck 17%
Bacon 16.0 skivor 99%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela dadlarna på mitten. Stora dadlar kan delas i tre eller fyra delar. Ta ut eventuella kärnor. Dela baconskivorna på mitten.
- Linda en skiva bacon runt varje dadeldel.
Olja in en ugnssäker form. Lägg i dadlarna och häll en droppe olja på varje dadel. - Sätt in i ugnen cirka 10 min, tills baconet blivit krispigt/knaprigt. Ta ut och servera med tandpetare i varje dadel.
Kockens kommentar
Ibland kan man köpa stora lätt torkade dadlar i lösvikt, vilket är att föredra. Det går också bra att steka i panna i stället för ugn.
Fler recept inom Övrig buffémat
Liknande recept som Bacondadlar
-
Quesadillas med majs, tomat och bönor
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sardelltapenade
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ägghalvor med romröra
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bacondadlar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Aceiturnas - oliver
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatisgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kokt potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Råstekt sparris med lardo och stekt bröd
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fraiche dillcrème (tillbehör)
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Filodegsknyten med svartris och parmesan
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan