Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 233

Kcal / portion: 308

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1232 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 16%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vit sparris färsk 400.0 gram 8%
Smör till stekning 2.0 msk 16%
Lardo di colonata 10.0 skivor 19%
Ströbröd 2.0 dl 35%
Smör normalsaltat 4.0 msk 31%
Mâchesallad 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Skala sparris. Smält smör i en stekpanna. Råstek sparrisen.
- Stek ströbrödet i smör tills det börjar få färg. Låt rinna av på papper.
- Lägg upp sparrisen. Lägg lardon över den varma sparrisen. Skeda över ströbrödet, garnera med machesallad.
Kockens kommentar
Lardo di colonata är fett från grisen som saltats, kryddats och lagrats i marmorkar under lång tid och som ger en fantastisk smak.
Fler recept inom Övrig buffémat
Liknande recept som Råstekt sparris med lardo och stekt bröd
-
Quesadillas med majs, tomat och bönor
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sardelltapenade
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ägghalvor med romröra
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bacondadlar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Aceiturnas - oliver
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatisgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kokt potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Råstekt sparris med lardo och stekt bröd
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fraiche dillcrème (tillbehör)
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Filodegsknyten med svartris och parmesan
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan