Råstekt sparris med lardo och stekt bröd

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Råstekt sparris med lardo och stekt bröd

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Vit sparris färsk

400.0 

gram

Smör till stekning

2.0 

msk

Lardo di colonata

10.0 

skivor

 

Ströbröd

2.0 

dl

Smör normalsaltat

4.0 

msk

Mâchesallad

 

 

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 233

Kcal / portion: 308

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1232 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 16%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 132 gram)

Ingredienser

Visa:

Vit sparris färsk 400.0 gram 8%

Smör till stekning 2.0 msk 16%

Lardo di colonata 10.0 skivor 19%

 

Ströbröd 2.0 dl 35%

Smör normalsaltat 4.0 msk 31%

Mâchesallad 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (30 min )

  1. Skala sparris. Smält smör i en stekpanna. Råstek sparrisen.

  2. Stek ströbrödet i smör tills det börjar få färg. Låt rinna av på papper.

  3. Lägg upp sparrisen. Lägg lardon över den varma sparrisen. Skeda över ströbrödet, garnera med machesallad.

Kockens kommentar

Lardo di colonata är fett från grisen som saltats, kryddats och lagrats i marmorkar under lång tid och som ger en fantastisk smak.

Fler recept inom Övrig buffémat

Liknande recept som Råstekt sparris med lardo och stekt bröd