Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 203

Kcal / portion: 114

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2290 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 5%
Kolhydrater: 29%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Råris svart 250.0 gram 40%
Parmesan 150.0 gram 24%
Tamarisoja } 2.0 msk 1%
Filodegsark (50x25cm) 5.0 styck 32%
Ägg 1.0 styck 3%
Sesamfrön svarta 1.0 tsk 1%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Koka ris enligt anvisning på paketet. Skölj i kallt vatten.
- Riv parmesan. Blanda med ris och tamarisoja. Dela filodegsarken i fyra delar. Lägg cirka 1 msk fyllning på varje ark och gör till knyten.
- Vispa upp ägg och pensla knyterna. Strö på sesamfrön. Baka i ugnen cirka 8 minuter.
Fler recept inom Övrig buffémat
Liknande recept som Filodegsknyten med svartris och parmesan
-
Quesadillas med majs, tomat och bönor
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sardelltapenade
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ägghalvor med romröra
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bacondadlar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Aceiturnas - oliver
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatisgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kokt potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Råstekt sparris med lardo och stekt bröd
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fraiche dillcrème (tillbehör)
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Filodegsknyten med svartris och parmesan
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan