Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 229

GBR (GI) / port: 19
Recept: 914 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 6%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Potatis mjölig sort 0.8 kilo 60%
Smör 50.0 gram 40%
Salt 0%
Tillbehör:
Potatispress > Äts ej
Så kokas potatis > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skala och skär potatisen i bitar. Koka potatisen i lättsaltat vatten i cirka 12 minuter tills den är genomkokt.
- Häll av vattnet och fyll potatispressen med potatis och tryck ut potatisen i en skål.
- Tillsätt en rejäl klick smör som får smälta ner. Rör inte om, potatisen skall vara luftig.
Kockens kommentar
För att göra pressad potatis så krävs det att man har en potatispress. En sådan går att köpa i butiker som säljer hushållsartiklar. Läs mer om potatis > klicka på ingrediensen.
Fler recept inom Kokt och stuvad potatis
Liknande recept som Pressad potatis
-
Kokt potatis - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pressad potatis
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stuvad potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad potatisgnocchi
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatis Boulanger, Pommes de terre boulangères (bagarhustruns potatis)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Skånsk potatis (råstuvad potatis)
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatis surprise
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan