Panini med leverpastej och gurka

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Panini med leverpastej och gurka

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Portionsbröd

4.0 

styck

Leverpastej skivbar (26% fett)

200.0 

gram

Gurka

20.0 

skivor

Sallatsblad

4.0 

styck

Tomater

2.0 

styck

Rucolasallat

 

 

Smör el. margarin

40.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 185

Kcal / portion: 496

GBR (GI) / port: 14

Recept: 1983 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 9%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 268 gram)

Ingredienser

Visa:

Portionsbröd 4.0 styck 52%

Leverpastej skivbar (26% fett) 200.0 gram 30%

Gurka 20.0 skivor 1%

Sallatsblad 4.0 styck 1%

Tomater 2.0 styck 2%

Rucolasallat 0%

Smör el. margarin 40.0 gram 15%

Tillagning (10 min )

  1. Förbered pålägg, skiva leverpastej, gurka och tomater.
  2. Skär upp brödstyckena tvärs på mitten och bred på smör eller margarin om så önskas.
  3. Lägg ett sallatsblad på det undre brödstycket, fyll på med leverpastej, tomat, gurka och toppa med lite rucolablad.

Kockens kommentar

Panino (pluralis = panini) betyder på italienska liten brödbit. Utanför Italien innebär panini oftast ett gott vitt eller ljust större portionsbröd t.ex. cibatta fyllt med allehanda godsaker. Variera brödsort och ingredienser efter tillgång.

ALTERNATIV

Panini med brie och salami

Panini med kalkon

Panini med mozzarella

Fler recept inom Kött-/korvsmörgåsar

Liknande recept som Panini med leverpastej och gurka