Panini med brie och salami

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Panini med brie och salami

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Portionsbröd

4.0 

styck

Brieost 28% fett

120.0 

gram

Salami

16.0 

skivor

Sallatsblad

4.0 

styck

Gurka

12.0 

skivor

Tomater

2.0 

styck

Smör el. margarin

40.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 214

Kcal / portion: 585

GBR (GI) / port: 13

Recept: 2338 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 12%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 273 gram)

Ingredienser

Visa:

Portionsbröd 4.0 styck 44%

Brieost 28% fett 120.0 gram 17%

Salami 16.0 skivor 24%

Sallatsblad 4.0 styck 0%

Gurka 12.0 skivor 1%

Tomater 2.0 styck 1%

Smör el. margarin 40.0 gram 12%

Tillagning (10 min )

  1. Skölj sallatsblad och skiva salami, gurka och tomater.
  2. Skär upp brödstyckena tvärs på mitten och bred på smör eller margarin om så önskas.
  3. Lägg ett sallatsblad på det undre brödstycket, fyll på med salami, tomat, gurka och brieost.

Kockens kommentar

Panino (pluralis = panini) betyder på italienska liten brödbit. Utanför Italien innebär panini oftast ett gott vitt eller ljust större portionsbröd t.ex. cibatta fyllt med allehanda godsaker. Variera brödsort och ingredienser efter tillgång.

ALTERNATIV

Panini med leverpastej

Panini med kalkon

Panini med mozzarella

Fler recept inom Ost-/svampsmörgåsar

Liknande recept som Panini med brie och salami