Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 205

Kcal / portion: 472

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1886 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 19%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Brieost 28% fett 200.0 gram 35%
Bacon som knapersteks} 12.0 skivor 26%
Tomater 4.0 styck 4%
Gräslök 0.3 knippe 0%
Mörkt bröd 4.0 skivor 21%
Bordssmör 75% fett 40.0 gram 14%
Kockskolan:
Om fläsk och bacon > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (9 min )
- Lägg bacon i stekpanna och stek dem knapriga på medelhög värme. Låt den rinna av på hushållspapper.
- Finhacka gräslök. Bred matfett på brödet. Lägg på bacon och ost. Garnera med gräslök och tomat.
Kockens kommentar
Bacon kan med fördel tillredas i micro. Lägg hushållspapper på en tallrik, därpå baconskivor och täck med hushållspapper. Ca 1 minut per baconskiva.
Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Fler recept inom Ost-/svampsmörgåsar
Liknande recept som Briebacon
-
Briebacon
Tid: 9 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Panini med mozzarella och parmaskinka
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Panini med brie och salami
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grön mögel med disor
Tid: 4 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Karljohans smörgås
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ostmacka helt elegant
Tid: 6 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Brynta sommarkantareller med lagrad prästost, torkade lingon och pepparrot
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johannes Persson
-
Kronärtskocksröra på macka
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Portabellosandwich med mozzarella och aioli
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan