Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 216

Kcal / portion: 577

GBR (GI) / port: 30
Recept: 2306 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 7%
Kolhydrater: 29%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Ciabatta bröd 4.0 styck 67%
Mozzarella 120.0 gram 13%
Parmaskinka skivad 8.0 skivor 10%
Soltorkade tomater 12.0 gram 1%
Gurka 16.0 skivor 1%
Sallatsblad 4.0 styck 0%
Rucolasallat 0%
Smör el. margarin 40.0 gram 13%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Förbered pålägg, skiva skinka och gurka.
- Skär upp brödstyckena tvärs på mitten och bred på smör eller margarin.
- Lägg ett sallatsblad på det undre brödstycket, fyll på med skinka, tomat, gurka och ost. Garnera med lite rucolasalat.
Kockens kommentar
Panino (pluralis = panini) betyder på italienska liten brödbit. Utanför Italien innebär panini oftast ett gott vitt eller ljust större portionsbröd t.ex. cibatta fyllt med allehanda godsaker. Variera brödsort och ingredienser efter tillgång.
ALTERNATIV
Fler recept inom Ost-/svampsmörgåsar
Liknande recept som Panini med mozzarella och parmaskinka
-
Briebacon
Tid: 9 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Panini med mozzarella och parmaskinka
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Panini med brie och salami
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grön mögel med disor
Tid: 4 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Karljohans smörgås
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ostmacka helt elegant
Tid: 6 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Brynta sommarkantareller med lagrad prästost, torkade lingon och pepparrot
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johannes Persson
-
Kronärtskocksröra på macka
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Portabellosandwich med mozzarella och aioli
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan