Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 175

Kcal / portion: 162

GBR (GI) / port: 4
Recept: 649 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 7%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Karljohansvamp 400.0 gram 23%
Smör till stekning 2.0 msk 30%
Vitt matbröd 4.0 skivor 48%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Rensa svampen, men skölj den inte. Skär bort ytskiktet på den nedre delen av foten och skär bort maskangripna delar. Skiva svampen.
- Hetta upp smör i stekpanna på medelvärme. Stek svampen lätt några minuter tills den fått lite färg.
- Rosta brödskivor. Lägg på svampen. Garnera med lite hackad persilja.
Kockens kommentar
Färskstekt karljohansvamp (stensopp) påminner faktiskt i konsistens och smak om pilgrimsmusslor. Denna svamp är underskattad i Sverige och merparten av denna svamp exporteras torkad till främst Italien, där den ses som en delikatess.
Fler recept inom Ost-/svampsmörgåsar
Liknande recept som Karljohans smörgås
-
Briebacon
Tid: 9 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Panini med mozzarella och parmaskinka
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Panini med brie och salami
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grön mögel med disor
Tid: 4 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Karljohans smörgås
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ostmacka helt elegant
Tid: 6 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Brynta sommarkantareller med lagrad prästost, torkade lingon och pepparrot
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johannes Persson
-
Kronärtskocksröra på macka
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Portabellosandwich med mozzarella och aioli
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan