Karljohans smörgås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Karljohans smörgås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Karljohansvamp

400.0 

gram

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

Vitt matbröd

4.0 

skivor

Persilja till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 175

Kcal / portion: 162

GBR (GI) / port: 4

Recept: 649 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 7%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 93 gram)

Ingredienser

Visa:

Karljohansvamp 400.0 gram 23%

Smör till stekning 2.0 msk 30%

Salt och svartpeppar 0%

Vitt matbröd 4.0 skivor 48%

Persilja till garnering 0%

Tillagning (15 min )

  1. Rensa svampen, men skölj den inte. Skär bort ytskiktet på den nedre delen av foten och skär bort maskangripna delar. Skiva svampen.
  2. Hetta upp smör i stekpanna på medelvärme. Stek svampen lätt några minuter tills den fått lite färg.
  3. Rosta brödskivor. Lägg på svampen. Garnera med lite hackad persilja.

Kockens kommentar

Färskstekt karljohansvamp (stensopp) påminner faktiskt i konsistens och smak om pilgrimsmusslor. Denna svamp är underskattad i Sverige och merparten av denna svamp exporteras torkad till främst Italien, där den ses som en delikatess.

Fler recept inom Ost-/svampsmörgåsar

Liknande recept som Karljohans smörgås