Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 315

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1259 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 7%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Knäckebröd 4.0 skivor 17%
Squash 1.0 st stor 5%
Chèvre 175.0 gram 48%
Lollo Rosso 0%
Matolja (rapsolja) 1.0 msk 9%
Dressing:
Balsamvinäger röd } 4.0 msk 6%
Råsocker 4.0 msk 15%
Vatten 2.0 dl 0%
Kock: Karin Ihre
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Balsamsirap: Koka upp vatten med balsamvinäger och råsocker och rör om tills sockret löst sig.
- Låt koka (reducera) till halva mängden. Ställ åt sidan. När den svalnar tjocknar såsen och får simmig konsistens.
- Skär sqash diagonalt i 5 mm tjocka skivor. Hetta upp (grill-)panna med lite matolja. Grilla hastigt skivorna på var sida till lite färg.
- Lägg sallat på knäckebröd. Fyll på med squash och smulad chevre. Ringla över balsamsirap.
Kockens kommentar
Servera med en kopp gott kaffe?
Fler recept inom Ost-/svampsmörgåsar
Liknande recept som Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
-
Briebacon
Tid: 9 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Panini med mozzarella och parmaskinka
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Panini med brie och salami
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grön mögel med disor
Tid: 4 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Karljohans smörgås
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ostmacka helt elegant
Tid: 6 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Brynta sommarkantareller med lagrad prästost, torkade lingon och pepparrot
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johannes Persson
-
Kronärtskocksröra på macka
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Portabellosandwich med mozzarella och aioli
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan