Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 238

Kcal / portion: 823

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3292 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 19%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Surdegsbröd 4.0 skivor 16%
Romansallat 4.0 blad 0%
Bifftomater 2.0 styck 2%
Portabellasvamp 4.0 styck 1%
Olivolja 2.0 msk 7%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Mozzarella 250.0 gram 19%
Rödlök 1.0 styck 2%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Äggula 2.0 styck 3%
Dijonsenap ¤ 1.0 tsk 0%
Matolja (rapsolja) 2.0 dl 48%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skär bort det mörka på svampen. Lägg dem med ”skålsidan” uppåt. Skala och skiva över vitlök. Ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen cirka 15 minuter.
- Lägg äggulor i en bunke. Tillsätt pressad vitlök, pressad citron och dijonsenap. Vispa i olja i en tunn stråle tills den tjocknar. Smaksätt med salt och peppar.
- Rosta bröd i ugnen. Tag ut svampen. Skiva mozzarella. Fördela på svampen. Sätt in i ugn igen cirka 5 minuter, så att osten smälter lite.
- Skiva tomat. Skiva rödlök. Tag brödet. Lägg på lite aioli, salladsblad, tomater och mer aioli. Tag ut svampen och lägg på den. Avsluta med rödlöksringar och eventuellt lite god olivolja.
Fler recept inom Ost-/svampsmörgåsar
Liknande recept som Portabellosandwich med mozzarella och aioli
-
Briebacon
Tid: 9 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Panini med mozzarella och parmaskinka
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Panini med brie och salami
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grön mögel med disor
Tid: 4 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Karljohans smörgås
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ostmacka helt elegant
Tid: 6 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Brynta sommarkantareller med lagrad prästost, torkade lingon och pepparrot
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johannes Persson
-
Kronärtskocksröra på macka
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Portabellosandwich med mozzarella och aioli
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan