Portabellosandwich med mozzarella och aioli

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Portabellosandwich med mozzarella och aioli

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Surdegsbröd

4.0 

skivor

Romansallat

4.0 

blad

Bifftomater

2.0 

styck

Portabellasvamp

4.0 

styck

Olivolja

2.0 

msk

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Mozzarella

250.0 

gram

Rödlök

1.0 

styck

 

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Äggula

2.0 

styck

Dijonsenap ¤

1.0 

tsk

Matolja (rapsolja)

2.0 

dl

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 238

Kcal / portion: 823

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3292 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 19%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 346 gram)

Ingredienser

Visa:

Surdegsbröd 4.0 skivor 16%

Romansallat 4.0 blad 0%

Bifftomater 2.0 styck 2%

Portabellasvamp 4.0 styck 1%

Olivolja 2.0 msk 7%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Mozzarella 250.0 gram 19%

Rödlök 1.0 styck 2%

 

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%

Äggula 2.0 styck 3%

Dijonsenap ¤ 1.0 tsk 0%

Matolja (rapsolja) 2.0 dl 48%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär bort det mörka på svampen. Lägg dem med ”skålsidan” uppåt. Skala och skiva över vitlök. Ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen cirka 15 minuter.
  3. Lägg äggulor i en bunke. Tillsätt pressad vitlök, pressad citron och dijonsenap. Vispa i olja i en tunn stråle tills den tjocknar. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Rosta bröd i ugnen. Tag ut svampen. Skiva mozzarella. Fördela på svampen. Sätt in i ugn igen cirka 5 minuter, så att osten smälter lite.
  5. Skiva tomat. Skiva rödlök. Tag brödet. Lägg på lite aioli, salladsblad, tomater och mer aioli. Tag ut svampen och lägg på den. Avsluta med rödlöksringar och eventuellt lite god olivolja.

Fler recept inom Ost-/svampsmörgåsar

Liknande recept som Portabellosandwich med mozzarella och aioli