Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 226

Kcal / portion: 412

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2469 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 13%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Kantareller färska 2.0 liter 5%
Bananschalottenlök 1.0 st stor 2%
Smör osaltat 50.0 gram 15%
Präst hårdost 31% 300.0 gram 47%
Lingon torkade 0.5 dl 1%
Rågbröd 6.0 skivor 30%
Pepparrot 0%
Uppdragsgivare: Altia
Tillagning (35 min )
- Skala och finhacka schalottenlök. Riv ost. Sätt ugnen på 150°C.
- Bred ut osten på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Baka i ugnen tills osten börjar få en gyllene ton. Det tar cirka 15 minuter. Ta ut plåten ur ugnen. Strössla över lingon direkt. Ställ att svalna.
- Hetta upp smör i en stor stekpanna. När smöret brynts tillsätts kantareller. Stek på hög värme tills svampen är gyllene. Tillsätt schalottenlöken och låt den gå med den sista minuten i pannan. Krydda med salt och rikligt med svartpeppar.
- Arrangera svampen på rågbrödet och bryt över ost- och lingonchipsen. Servera med riven pepparrot.
Kockens kommentar
Använd hårt lagrad prästost.Fler recept inom Ost-/svampsmörgåsar
Liknande recept som Brynta sommarkantareller med lagrad prästost, torkade lingon och pepparrot
-
Briebacon
Tid: 9 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Panini med mozzarella och parmaskinka
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Panini med brie och salami
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grön mögel med disor
Tid: 4 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Karljohans smörgås
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ostmacka helt elegant
Tid: 6 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Brynta sommarkantareller med lagrad prästost, torkade lingon och pepparrot
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johannes Persson
-
Kronärtskocksröra på macka
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Portabellosandwich med mozzarella och aioli
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan