För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Brynta sommarkantareller med lagrad prästost, torkade lingon och pepparrot

Lägg till ingredienser

Bufféportioner: 6

Kantareller färska

2.0 

liter

Bananschalottenlök

1.0 

st stor

Smör osaltat

50.0 

gram

Präst hårdost 31%

300.0 

gram

Lingon torkade

0.5 

dl

Rågbröd

6.0 

skivor

Pepparrot

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Gammal Norrlands

Kryddat brännvin
Pris: 195 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 226

Kcal / portion: 412

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2469 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 13%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 182 gram)

Ingredienser

Visa:

Kantareller färska 2.0 liter 5%

Bananschalottenlök 1.0 st stor 2%

Smör osaltat 50.0 gram 15%

Präst hårdost 31% 300.0 gram 47%

Lingon torkade 0.5 dl 1%

Rågbröd 6.0 skivor 30%

Pepparrot 0%

Uppdragsgivare: Altia

Tillagning (35 min )

  1. Skala och finhacka schalottenlök. Riv ost. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Bred ut osten på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Baka i ugnen tills osten börjar få en gyllene ton. Det tar cirka 15 minuter. Ta ut plåten ur ugnen. Strössla över lingon direkt. Ställ att svalna.
  3. Hetta upp smör i en stor stekpanna. När smöret brynts tillsätts kantareller. Stek på hög värme tills svampen är gyllene. Tillsätt schalottenlöken och låt den gå med den sista minuten i pannan. Krydda med salt och rikligt med svartpeppar.
  4. Arrangera svampen på rågbrödet och bryt över ost- och lingonchipsen. Servera med riven pepparrot.

Kockens kommentar

Använd hårt lagrad prästost.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Ost-/svampsmörgåsar

Liknande recept som Brynta sommarkantareller med lagrad prästost, torkade lingon och pepparrot