Brynta sommarkantareller med lagrad prästost, torkade lingon och pepparrot

Foto: Altia folkOfolk

Brynta sommarkantareller med lagrad prästost, torkade lingon och pepparrot

Lägg till ingredienser

Bufféportioner: 6

Kantareller färska

2.0 

liter

Bananschalottenlök

1.0 

st stor

Smör osaltat

50.0 

gram

Präst hårdost 31%

300.0 

gram

Lingon torkade

0.5 

dl

Rågbröd

6.0 

skivor

Pepparrot

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Gammal Norrlands

Kryddat brännvin
Pris: 195 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 226

Kcal / portion: 412

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2469 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 13%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 182 gram)

Ingredienser

Visa:

Kantareller färska 2.0 liter 5%

Bananschalottenlök 1.0 st stor 2%

Smör osaltat 50.0 gram 15%

Präst hårdost 31% 300.0 gram 47%

Lingon torkade 0.5 dl 1%

Rågbröd 6.0 skivor 30%

Pepparrot 0%

Uppdragsgivare: Altia

Tillagning (35 min )

  1. Skala och finhacka schalottenlök. Riv ost. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Bred ut osten på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Baka i ugnen tills osten börjar få en gyllene ton. Det tar cirka 15 minuter. Ta ut plåten ur ugnen. Strössla över lingon direkt. Ställ att svalna.
  3. Hetta upp smör i en stor stekpanna. När smöret brynts tillsätts kantareller. Stek på hög värme tills svampen är gyllene. Tillsätt schalottenlöken och låt den gå med den sista minuten i pannan. Krydda med salt och rikligt med svartpeppar.
  4. Arrangera svampen på rågbrödet och bryt över ost- och lingonchipsen. Servera med riven pepparrot.

Kockens kommentar

Använd hårt lagrad prästost.

Fler recept inom Ost-/svampsmörgåsar

Liknande recept som Brynta sommarkantareller med lagrad prästost, torkade lingon och pepparrot