Quesadillas med majs, tomat och bönor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Quesadillas med majs, tomat och bönor

Lägg till ingredienser

Antal: 3

Tortilla färdiglagad

6.0 

styck

Smör och/el. matolja

1.0 

msk

 

Fyllning:

 

Rödlök

1.0 

styck

Tomater

2.0 

styck

Paprika röd

1.0 

styck

Majskorn kokt konserv

300.0 

gram

Svarta bönor konserv

400.0 

gram

Riven ost

5.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Så lagas tacos >

 

 

Så bakas tortillas >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 913

GBR (GI) / port: 9

Recept: 2740 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 579 gram)

Ingredienser

Visa:

Tortilla färdiglagad 6.0 styck 41%

Smör och/el. matolja 1.0 msk 4%

 

Fyllning:

Rödlök 1.0 styck 2%

Tomater 2.0 styck 1%

Paprika röd 1.0 styck 1%

Majskorn kokt konserv 300.0 gram 9%

Svarta bönor konserv 400.0 gram 16%

Riven ost 5.0 dl 26%

 

Kockskolan:

Så lagas tacos > Äts ej

Så bakas tortillas > Äts ej

Tillagning (30 min + 30 min )

  1. Tortilla: Bäst är att tillaga egna tortillas, vilket är enkelt och blir godare än den man kan köpa i butik. Se recept via länk nedan. Extra tidsåtgång 30 minuter.
  2. Fyllning: Skala och finhacka rödlök. Dela tomaterna, ta bort det saftiga innanmätet och hacka det fasta köttet. Ansa paprika och finhacka. Häll bort majsspadet och skölj majsen i vatten. Låt rinna av. Skölj även burk­bönorna och mosa dem med en gaffel. Blanda alla ingredienserna med varandra. Riv ost.  
  3. Stek: Hetta upp matfett i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i en tortilla och bred ut fyllning, men lämna 1-2 centimeter fritt intill kanten. Strö över rikligt med ost. Lägg en tortilla ovanpå. När osten börjar smälta efter 3-4 minuter, fäster vid den övre tortillan och när den undre börjar få lite färg vänds quesadillan. Tips: Vänd med hjälp av en stor tallrik. Reglera värmen så att inte tortillan bränns för hårt.
  4. Skär i tårtbitar. Serveras ljummen.

Kockens kommentar

Quesadilla är (majs-)tortilla främst fylld med ost (spa. queso =ost). Traditionellt med en filataost (mozzarella­liknande) benämnd Oaxaca (läs mer > Filataostar). Andra ingredienser kan ingå men osten skall dominera. En stor quesadilla kan bestå av två tortillas med ost och annan fyllning emellan. Traditionellt pannsteks quesadillan i torr panna tills osten har smält. Läs mer > Så lagas tacos. Tortillas kan enkelt hemlagas. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så lagas tortillas.

Tillhörande recept, alternativ

Hemlagad majstortilla

Hemlagad vetetortilla

Klassisk quesadilla

Kryddig bönquesadilla

Fler recept inom Tortillas, quesadillas, fajitas

Liknande recept som Quesadillas med majs, tomat och bönor