För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Torsk med okra i grönpepparsås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Torskfilé med skinn

800.0 

gram

el. annan vitfisk

 

 

Vitt vin (Chablis)

1.0 

dl

Smör till stekning

30.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Sås:

 

Grönpeppar färsk

2.0 

msk

Schalottenlök

2.0 

styck

Vitt vin (Chablis)

1.0 

dl

Smör normalsaltat

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Okra

12.0 

styck

Potatis

800.0 

gram

Smör normalsaltat

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Wolf Blass Presidents Selection Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 126 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 111

Kcal / portion: 503

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2011 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 4%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 452 gram)

Ingredienser

Visa:

Torskfilé med skinn 800.0 gram 31%

el. annan vitfisk 0%

Vitt vin (Chablis) 1.0 dl 3%

Smör till stekning 30.0 gram 11%

Salt och peppar 0%

 

Sås:

Grönpeppar färsk 2.0 msk 1%

Schalottenlök 2.0 styck 3%

Vitt vin (Chablis) 1.0 dl 3%

Smör normalsaltat 2.0 msk 10%

 

Tillbehör:

Okra 12.0 styck 2%

Potatis 800.0 gram 27%

Smör normalsaltat 2.0 msk 10%

Tillagning (30 min )

  1. Skala och skär potatis i mindre bitar. Koka potatisen mjuk.
  2. Skala och finhacka schalottenlök.
  3. Sås: Hetta upp smör i panna och fräs grönpeppar och lök cirka 5 minuter utan att bränna. Häll på vinet och koka ner vätskan till hälften i cirka 10 minuter. Ansa okra och tillsätt dem efter halva tiden. Rör ner lite smör. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär fiskfiléerna i större bitar. Salta och peppra fisken lätt.
  5. Pressa potatis i en skål. Tillsätt en klick smör ovanpå och salta lätt.
  6. Hetta upp matfett i panna på medelvärme. Stek fisken med skinnsidan nedåt någon minut. Häll på vin och lägg på ett lock. Låt koka ett par minuter tills fisken är genom­kokt (vitt kött).
  7. Servera.

Kockens kommentar

Färsk grönpeppar hittar man vanligen i asiatiska butiker. Finns inte färsk grönpeppar kan man ta torkad grönpeppar, som läggs i vatten några timmar före tillagning, eller inlagd grönpeppar på burk. Okra får man leta efter hos grönsaksspecialister.

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk

Liknande recept som Torsk med okra i grönpepparsås