Dryckestips
Wolf Blass Presidents Selection Chardonnay
Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 126 kr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 111

Kcal / portion: 503

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2011 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 4%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Torskfilé med skinn 800.0 gram 31%
Vitt vin (Chablis) 1.0 dl 3%
Smör till stekning 30.0 gram 11%
Sås:
Grönpeppar färsk 2.0 msk 1%
Schalottenlök 2.0 styck 2%
Vitt vin (Chablis) 1.0 dl 3%
Smör normalsaltat 2.0 msk 10%
Tillbehör:
Okra 12.0 styck 2%
Potatis 800.0 gram 27%
Smör normalsaltat 2.0 msk 10%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala och skär potatis i mindre bitar. Koka potatisen mjuk.
- Skala och finhacka schalottenlök.
- Sås: Hetta upp smör i panna och fräs grönpeppar och lök cirka 5 minuter utan att bränna. Häll på vinet och koka ner vätskan till hälften i cirka 10 minuter. Ansa okra och tillsätt dem efter halva tiden. Rör ner lite smör. Smaka av med salt och peppar.
- Skär fiskfiléerna i större bitar. Salta och peppra fisken lätt.
- Pressa potatis i en skål. Tillsätt en klick smör ovanpå och salta lätt.
- Hetta upp matfett i panna på medelvärme. Stek fisken med skinnsidan nedåt någon minut. Häll på vin och lägg på ett lock. Låt koka ett par minuter tills fisken är genomkokt (vitt kött).
- Servera.
Kockens kommentar
Färsk grönpeppar hittar man vanligen i asiatiska butiker. Finns inte färsk grönpeppar kan man ta torkad grönpeppar, som läggs i vatten några timmar före tillagning, eller inlagd grönpeppar på burk. Okra får man leta efter hos grönsaksspecialister.
Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk
Liknande recept som Torsk med okra i grönpepparsås
-
Klassisk pannfisk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Stekt abborre
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Axels ostpanerade abborrfavorit
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skärvassaabborre i gräddsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt salt sill med löksås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grönpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gösbiff med lökkompott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan