Paketglass smaksatt med diverse bär (klicka för större bild)

Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Dessertglass

(hushållsglass, parfait)

Dessertglass (hushållsglass) är konsument­förpackad glass, vanligen i 0,5 till 2-litersför­packningar, avsedd för "hushållskonsumtion". Förekommer som mjölkglass (minst 3% fett) ibland benämnd lättglass, eller som gräddglass (minst 8% fett). Smakvariationen är stor.

Vaniljglass är den vanligaste glassmaken som används till dessert. Vaniljglass kan innehålla äkta vanilj, men mer vanligt är att glassen smaksatts med essenser (konstgjorda smakämnen).

Chokladglass är den näst vanligaste smaken och förekommer i olika varianter, som vaniljglass med chokladbitar inblandat eller som "fullgjuten" chokladglass.

Andra smaker förekommer i stor variationsrikedom, vanligtvis med olika fruktsmaker. Jordgubbsglass är den populäraste glassmaken för barn.

Parfait (fr. = "perfekt") kallas ibland efterrättsglass med extra hög andel grädde (se recept > Parfait).


SÅ ANVÄNDS DESSERTGLASS

Glass används på allehanda sätt som dessert, med eller utan olika tillbehör.

Läs mer

Recept: Vaniljglass

Recept: Vaniljglass med smak

Recept: Likörglasstårta

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj

Recept med Dessertglass

Det finns 41 recept med Dessertglass