Apelsinrisotto med mascarpone och nötter

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Apelsinrisotto med mascarpone och nötter

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Carnaroliris

200.0 

gram

Apelsin hel

4.0 

styck

Apelsinjuice färskpressad

5.0 

dl

Strösocker

0.5 

dl

Kanelstång

1.0 

styck

Mascarpone }

50.0 

gram

 

Hasselnötskärnor

1.0 

dl

Vaniljglass

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 526

GBR (GI) / port: 9

Recept: 2106 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 4%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 374 gram)

Ingredienser

Visa:

Carnaroliris 200.0 gram 34%

Apelsin hel 4.0 styck 15%

Apelsinjuice färskpressad 5.0 dl 11%

Strösocker 0.5 dl 9%

Kanelstång 1.0 styck 1%

Mascarpone } 50.0 gram 8%

 

Hasselnötskärnor 1.0 dl 16%

Vaniljglass 0%

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka upp juice, socker, kanelstång och ris. Rör hela tiden. Koka sakta under ständig omrörning tills riset börjar kännas mjukt, tar 15-20 minuter.
  3. Filea apelsiner (skär bort den genomskinliga hinnan på klyftorna).
  4. Rosta nötter i ugnen cirka 8 minuter. Lägg nötterna i en kökshandduk. Gnugga tills skalet släpper.
  5. Fiska upp kanelstången. Blanda i mascarpone i riset. Lägg upp risotton. Strö över nötterna och apelsiner.

Kockens kommentar

Det här är en lite lyxigare variant på efterrätten apelsinris, kokt som en söt risotto. Servera den varm med en god vaniljglass. Känns riktigt lyxigt.

Fler recept inom Varm frukt och kräm

Liknande recept som Apelsinrisotto med mascarpone och nötter