Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Apelsinrisotto med mascarpone och nötter
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 141
Kcal / portion: 526
GBR (GI) / port: 9
Recept: 2106 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 4%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Carnaroliris 200.0 gram 34%
Apelsin hel 4.0 styck 15%
Apelsinjuice färskpressad 5.0 dl 11%
Strösocker 0.5 dl 9%
Kanelstång 1.0 styck 1%
Mascarpone } 50.0 gram 8%
Hasselnötskärnor 1.0 dl 16%
Vaniljglass 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Koka upp juice, socker, kanelstång och ris. Rör hela tiden. Koka sakta under ständig omrörning tills riset börjar kännas mjukt, tar 15-20 minuter.
- Filea apelsiner (skär bort den genomskinliga hinnan på klyftorna).
- Rosta nötter i ugnen cirka 8 minuter. Lägg nötterna i en kökshandduk. Gnugga tills skalet släpper.
- Fiska upp kanelstången. Blanda i mascarpone i riset. Lägg upp risotton. Strö över nötterna och apelsiner.
Kockens kommentar
Det här är en lite lyxigare variant på efterrätten apelsinris, kokt som en söt risotto. Servera den varm med en god vaniljglass. Känns riktigt lyxigt.
Fler recept inom Varm frukt och kräm
Liknande recept som Apelsinrisotto med mascarpone och nötter
-
Friterad banan med glass och jappsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokospanerad friterad banan
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Dominikanska karamelliserade bananer
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Friterad fruktpaj
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Friterad äppelpaj modell McDonald´s
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad melon och ananas (efterrätt)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Varma fruktpaket med kesella på grillen
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Grillade mandeläpplen (efterrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillad chokladbanan
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade fruktspett (efterrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan