Grillade mandeläpplen (efterrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grillade mandeläpplen (efterrätt)

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Äpple utan skal

2.0 

styck

Mandelmassa färdig

60.0 

gram

Råsocker

0.5 

msk

Kanel

1.0 

tsk

Aluminiumfolie

 

 

 

Vaniljsås:

 

Äggula

1.0 

styck

Florsocker

2.0 

msk

Vaniljsocker

1.0 

tsk

Grädde

2.0 

dl

 

 

Kockskolan:

 

Om vaniljsås, äggkräm >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Château du Juge

Sött vitt vin
Pris: 75 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 271

Kcal / portion: 327

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1309 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 20%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 121 gram)

Ingredienser

Visa:

Äpple utan skal 2.0 styck 10%

Mandelmassa färdig 60.0 gram 21%

Råsocker 0.5 msk 2%

Kanel 1.0 tsk 0%

Aluminiumfolie %

 

Vaniljsås:

Äggula 1.0 styck 4%

Florsocker 2.0 msk 7%

Vaniljsocker 1.0 tsk 1%

Grädde 2.0 dl 55%

 

 

Kockskolan:

Om vaniljsås, äggkräm > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Sätt på grillen.
  2. Sås: Vispa grädde. Blanda ihop äggula, florsocker och vaniljsocker. Vänd sedan ner grädden och rör om.
  3. Halvera äpplen. Gröp ut kärnhuset. Tryck i mandelmassa, råsocker och kanel. Linda in i folie.
  4. Lägg på grillen 10-15 minuter. Servera med vaniljsåsen.

Kockens kommentar

Om du grillar annat kan du lägga äpplena på sidan om på grillen för att sedan äta som efterrätt.

Passar till

Hemlagad vaniljsås

Fler recept inom Varm frukt och kräm

Liknande recept som Grillade mandeläpplen (efterrätt)