Grillad melon och ananas (efterrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grillad melon och ananas (efterrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Melon (vattenmelon)

400.0 

gram

och/eller

 

Ananas färsk

 

 

Florsocker

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om utegrillar >

 

 

Om meloner >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Château du Juge

Sött vitt vin
Pris: 75 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 47

Kcal / portion: 39

GBR (GI) / port: 4

Recept: 157 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 83 gram)

Ingredienser

Visa:

Melon (vattenmelon) 400.0 gram 69%

och/eller 

Ananas färsk 0%

Florsocker 1.0 msk 31%

 

Kockskolan:

Om utegrillar > Äts ej

Om meloner > Äts ej

Tillagning (5 min )

  1. Skär melon och/eller ananas i 2 centimeter tjocka skivor. Strö på lite pudersocker.
  2. Grilla frukten cirka 2 minuter på vardera sidan, tills de fått färg.

Kockens kommentar

Vi grillade gul vattenmelon, men det går bra med de flesta melonerna, för att inte säga de flesta frukterna. Det går även att grilla konserverad frukt till exempel ananasskivor. Torka i så fall av lagen från frukten, så att den inte droppar ner i grillen. Inlagd frukt behöver inget florsocker. Till grillad melon och grillad ananas passar grillad dessertost, vilket ger en spännande smak­upplevelse (se separat recept).

Alternativ efterrätt

Grillad dessertost

Fler recept inom Varm frukt och kräm

Liknande recept som Grillad melon och ananas (efterrätt)