Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 363

Kcal / portion: 182

GBR (GI) / port: 0
Recept: 726 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 27%
Fett: 28%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Dessertost 200.0 gram 100%
t.ex.
eller %
Chèvre 0%
Tillbehör:
Sallatsblad 0%
Ostkex? %
Honung? 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min )
- Sätt på utegrillen (ugnsgrillen).
Dessertosten bör ha ett hölje (liknande camembert eller chèvre) som omsluter osten. - Om osten skall serveras med grillad frukt till (se kommentar), grilla då denna först.
- Lägg osten på grillen och grilla cirka 2 minuter på vardera sidan. Obs! Grilla inte för länge för då spricker osten och rinner ner mellan grillgallret. Känn försiktigt på osten om den mjuknat. Ha grillspade till hands.
- Servera osten på en salladsbädd och gärna med ostkex eller något sött till, exempelvis hjortronsylt, honung, eller grillad frukt.
Kockens kommentar
Tips: Servera grillad ost tillsammans med grillad frukt till exempel grillad melon eller grillad ananas. En utsökt smakkombination!
Passar till
Fler recept inom Varm ostefterrätt
Liknande recept som Grillad dessertost till efterrätt
-
Småländsk ostkaka
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Hälsingeostkaka
Tid: 3 tim (+ 20 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Friterad camembert med persilja och hjortron
Tid: 20 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smördegsinbakad hel basilikabrie (ostefterrätt)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnsbakad honungsbrie med valnötter (buffé)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Karamelliserad ostkaka med bär och grädde
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ostsufflé till efterrätt
Tid: 50 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade ostbollar
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Friterade mozzarelline, mozzarellakulor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Friterade camembertknyten med hjortron
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan