Grillade fruktspett (efterrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grillade fruktspett (efterrätt)

Lägg till ingredienser

Antal spett: 4

Jordgubbar färska

12.0 

styck

Äpple utan skal

1.0 

styck

Banan

1.0 

styck

Melon

200.0 

gram

Vindruvor

8.0 

styck

el. annan frukt

 

 

Florsocker

1.0 

msk

Grillspett av trä

 

 

 

Tillbehör:

 

Glass?

 

 

Sorbet?

 

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 75

Kcal / portion: 100

GBR (GI) / port: 2

Recept: 398 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 133 gram)

Ingredienser

Visa:

Jordgubbar färska 12.0 styck 10%

Äpple utan skal 1.0 styck 16%

Banan 1.0 styck 33%

Melon 200.0 gram 7%

Vindruvor 8.0 styck 22%

el. annan frukt %

Florsocker 1.0 msk 12%

Grillspett av trä %

 

Tillbehör:

Glass? 0%

Sorbet? 0%

 

Tillagning (10 min )

  1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Lägg träspetten i vatten en timme, så brinner de inte upp så lätt på grillen.
  2. Skala banan och melon. Skär frukten i lagom stora bitar. Trä frukten på spett.
  3. Grilla på svag värme. Grilla cirka 3 minuter på vardera sidan tills de fått lite färg.
  4. Lägg spetten på tallrik och strö florsocker över de färdiga spetten.
  5. Servera eventuellt med glass eller sorbet.

Kockens kommentar

En enkel efterrätt att grilla då glöden håller på att falna (slockna).

Alternativ

Grillad melon & ananas

Varma fruktpaket

Fler recept inom Varm frukt och kräm

Liknande recept som Grillade fruktspett (efterrätt)