Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 47

Kcal / portion: 39

GBR (GI) / port: 4
Recept: 157 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Melon (vattenmelon) 400.0 gram 69%
och/eller
Ananas färsk 0%
Florsocker 1.0 msk 31%
Kockskolan:
Om utegrillar > Äts ej
Om meloner > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min )
- Skär melon och/eller ananas i 2 centimeter tjocka skivor. Strö på lite pudersocker.
- Grilla frukten cirka 2 minuter på vardera sidan, tills de fått färg.
Kockens kommentar
Vi grillade gul vattenmelon, men det går bra med de flesta melonerna, för att inte säga de flesta frukterna. Det går även att grilla konserverad frukt till exempel ananasskivor. Torka i så fall av lagen från frukten, så att den inte droppar ner i grillen. Inlagd frukt behöver inget florsocker. Till grillad melon och grillad ananas passar grillad dessertost, vilket ger en spännande smakupplevelse (se separat recept).
Alternativ efterrätt
Fler recept inom Varm frukt och kräm
Liknande recept som Grillad melon och ananas (efterrätt)
-
Friterad banan med glass och jappsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokospanerad friterad banan
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Dominikanska karamelliserade bananer
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Friterad fruktpaj
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Friterad äppelpaj modell McDonald´s
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad melon och ananas (efterrätt)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Varma fruktpaket med kesella på grillen
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Grillade mandeläpplen (efterrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillad chokladbanan
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade fruktspett (efterrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan