Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 180

Kcal / portion: 430

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1720 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 12%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Krabba kokt 2.0 styck 15%
Räkor skalade 200.0 gram 12%
Smör normalsaltat 100.0 gram 42%
Creme fraiche 0.5 dl 9%
Tomater 2.0 styck 2%
Gräslök finhackad 2.0 msk 0%
Kajennpepparpulver 2.0 tsk 1%
Salt 0%
Tillbehör:
Matbröd 4.0 skivor 18%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min + 30 min )
- Öppna och plocka ut allt ätbart ur krabban (ta bort gälar och skal). Skala räkor. Finhacka gräslök.
- Dela tomater och skär bort det lösa fruktköttet. Tärna i små bitar det fasta köttet.
- Blanda krabbkött med räkor, smör, crème fraiche i en mixer och mixa till fin konsistens (eller använd en mixerstav). Smaka av med kajenn och salt.
- Blanda ner tomattärningar och gräslök. Ställ blandningen kallt i 30 minuter eller mer.
- Rosta bröd och bred på tjockt med krabbsmör.
Kockens kommentar
Det kan vara dekorativt att servera krabbsmöret inlagt i krabbskalet.
Fler recept inom Skaldjurs-/romsmörgås
Liknande recept som Smörgås med krabbsmör
-
Toast Skagen originalet
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Toast Skagen
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Löjromstoast eller forellromstoast
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörgås med krabbsmör
Tid: 25 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hummersmörgås
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kräftsmörgås helt enkelt
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räksmörgås med ägg
Tid: 17 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Krabbciabatta
Tid: 5 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Varm räktoast med mango, chili och tomat
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Räk-, äppel- och curryröra på smörgås
Svårighet: Lätt, Receptgivare: