Smörgås med krabbsmör

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Smörgås med krabbsmör

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Krabba kokt

2.0 

styck

Räkor skalade

200.0 

gram

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Creme fraiche

0.5 

dl

Tomater

2.0 

styck

Gräslök finhackad

2.0 

msk

Kajennpepparpulver

2.0 

tsk

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Matbröd

4.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 180

Kcal / portion: 430

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1720 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 12%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 239 gram)

Ingredienser

Visa:

Krabba kokt 2.0 styck 15%

Räkor skalade 200.0 gram 12%

Smör normalsaltat 100.0 gram 42%

Creme fraiche 0.5 dl 9%

Tomater 2.0 styck 2%

Gräslök finhackad 2.0 msk 0%

Kajennpepparpulver 2.0 tsk 1%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Matbröd 4.0 skivor 18%

Tillagning (25 min + 30 min )

  1. Öppna och plocka ut allt ätbart ur krabban (ta bort gälar och skal). Skala räkor. Finhacka gräslök.
  2. Dela tomater och skär bort det lösa fruktköttet. Tärna i små bitar det fasta köttet.
  3. Blanda krabbkött med räkor, smör, crème fraiche i en mixer och mixa till fin konsistens (eller använd en mixerstav). Smaka av med kajenn och salt.
  4. Blanda ner tomattärningar och gräslök. Ställ blandningen kallt i 30 minuter eller mer.
  5. Rosta bröd och bred på tjockt med krabbsmör.

Kockens kommentar

Det kan vara dekorativt att servera krabbsmöret inlagt i krabbskalet.

Fler recept inom Skaldjurs-/romsmörgås

Liknande recept som Smörgås med krabbsmör