För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Toast Skagen

Toast Skagen originalet

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Räkor skalade

400.0 

gram

Majonnäs äkta

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Vitt bröd

4.0 

skivor

Smör

2.0 

msk

 

Garnering:

 

Löjrom saltad

4.0 

msk

Dill

 

 

 

Kockskolan:

 

Läs om Tore Wretman >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 237

Kcal / portion: 301

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1203 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 24%

Fett: 10%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 127 gram)

Ingredienser

Visa:

Räkor skalade 400.0 gram 36%

Majonnäs äkta 2.0 msk 17%

Salt och peppar 0%

Vitt bröd 4.0 skivor 26%

Smör 2.0 msk 16%

 

Garnering:

Löjrom saltad 4.0 msk 6%

Dill 0%

 

Kockskolan:

Läs om Tore Wretman > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Skala räkorna.
  2. Blanda räkor med majonnäs och smaksätt med salt och peppar.
  3. Smörstek brödet.
  4. Lägg upp röran på brödet.
  5. Garnera med löjrom och dill.

Kockens kommentar

Toast Skagen är ett relativt okänt begrepp i Skagen och Danmark. Det var Tore Wretman som kom på rätten och namnet från början. Tores änka har berättat om bakgrunden. Maträtten kom till 1956 när man kappseglade Skagen Runt i Tores mahognybåt Salta Marina. Tyvärr blev det stiltje och besättningen deppade. Tore ville muntra upp besättningen och svängde ihop en macka med vad han hade. En av kamraterna frågade vad den lilla läckerheten kallades. Tore tittade ut vattnet med Jyllands nordspets i horisonten och svarade "men kära hjärtanes, det är ju en typisk toast Skagen".
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Skaldjurs-/romsmörgås

Liknande recept som Toast Skagen originalet