Lägg till ingredienser

Antal smörgåsar: 4

Hummer med skal kokt

1.0 

styck

Matbröd gärna mörkt

4.0 

skivor

Isbergssallat

100.0 

gram

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Bordssmör 75% fett

40.0 

gram

Svartpeppar nymald

 

 

 

Sås:

 

Remouladsås färdig

4.0 

msk

Ketchup

4.0 

msk

Tabasco röd

4.0 

stänk

 

Ger 1 smörgås/portion

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas hummer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 301

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1204 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 8%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 183 gram)

Ingredienser

Visa:

Hummer med skal kokt 1.0 styck 19%

Matbröd gärna mörkt 4.0 skivor 33%

Isbergssallat 100.0 gram 1%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 4%

Bordssmör 75% fett 40.0 gram 22%

Svartpeppar nymald 0%

 

Sås:

Remouladsås färdig 4.0 msk 33%

Ketchup 4.0 msk 6%

Tabasco röd 4.0 stänk 0%

 

Ger 1 smörgås/portion 

 

Kockskolan:

Så kokas hummer > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Tvätta och strimla sallat. Rensa hummern.
  2. Blanda remouladsåsen i en skål med ketchup och smaka av med tabasco.
  3. Bred matfett på brödet. Lägg på sallat, sås och hummer. Krydda med svartpeppar. Servera en citronklyfta till.

Kockens kommentar

Den ätbara delen av en kokt hummer är cirka 1/3-del. Köttandelen utgör cirka 1/4-del. Resten är skal, gälar, ben och utrinnande vatten. Läs mer > klicka på ingrediens > Hummer.

 Hummer

Vikt

Ätbart

Köttvikt

 Liten

400 g

135 g

95 g

 Medel

600 g

200 g

145 g

 Stor 

800 g

270 g

190 g

 Större

1000 g

330 g

240 g


Använd skalen att koka buljong och hummersoppa. Se recept via länk nedan > Koka hummerbuljong. 

Alternativ

Hemlagad remouladsås

Koka hummerbuljong

Fler recept inom Skaldjurs-/romsmörgås

Liknande recept som Hummersmörgås