Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Hummersmörgås
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 165
Kcal / portion: 301
GBR (GI) / port: 3
Recept: 1204 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 8%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Hummer med skal kokt 1.0 styck 19%
Matbröd gärna mörkt 4.0 skivor 33%
Isbergssallat 100.0 gram 1%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 4%
Bordssmör 75% fett 40.0 gram 22%
Sås:
Remouladsås färdig 4.0 msk 33%
Ketchup 4.0 msk 6%
Tabasco röd 4.0 stänk 0%
Ger 1 smörgås/portion
Kockskolan:
Så kokas hummer > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Tvätta och strimla sallat. Rensa hummern.
- Blanda remouladsåsen i en skål med ketchup och smaka av med tabasco.
- Bred matfett på brödet. Lägg på sallat, sås och hummer. Krydda med svartpeppar. Servera en citronklyfta till.
Kockens kommentar
Den ätbara delen av en kokt hummer är cirka 1/3-del. Köttandelen utgör cirka 1/4-del. Resten är skal, gälar, ben och utrinnande vatten. Läs mer > klicka på ingrediens > Hummer.
Hummer | Vikt | Ätbart | Köttvikt |
Liten | 400 g | 135 g | 95 g |
Medel | 600 g | 200 g | 145 g |
Stor | 800 g | 270 g | 190 g |
Större | 1000 g | 330 g | 240 g |
Använd skalen att koka buljong och hummersoppa. Se recept via länk nedan > Koka hummerbuljong.
Alternativ
Fler recept inom Skaldjurs-/romsmörgås
Liknande recept som Hummersmörgås
-
Toast Skagen originalet
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Toast Skagen
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Löjromstoast eller forellromstoast
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörgås med krabbsmör
Tid: 25 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hummersmörgås
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kräftsmörgås helt enkelt
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räksmörgås med ägg
Tid: 17 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Krabbciabatta
Tid: 5 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Varm räktoast med mango, chili och tomat
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Räk-, äppel- och curryröra på smörgås
Svårighet: Lätt, Receptgivare: