Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 179

Kcal / portion: 383

GBR (GI) / port: 9
Recept: 1534 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 7%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Krabba kokt 2.0 styck 17%
Ciabatta bröd 2.0 styck 50%
Sallatsblad 4.0 styck 1%
Majonnäs lätt 1.5 dl 30%
Chilisås tomat 2.0 msk 2%
Tabasco röd 0%
Salt 0%
Bordssmör 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min + 20 min )
- Rensa krabban. Lägg köttet från klorna vid sidan av. Lägg resterande krabbkött i en skål.
- Tillsätt majonnäs och smaka av med chilisås, tabasco, kryddor.
- Skär brödet i halvor, bred på matfett. Lägg på salladsblad och krabbröran. Toppa med köttet från klorna. Mal lite svartpeppar över.
Alternativ
Fler recept inom Skaldjurs-/romsmörgås
Liknande recept som Krabbciabatta
-
Toast Skagen originalet
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Toast Skagen
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Löjromstoast eller forellromstoast
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörgås med krabbsmör
Tid: 25 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hummersmörgås
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kräftsmörgås helt enkelt
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räksmörgås med ägg
Tid: 17 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Krabbciabatta
Tid: 5 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Varm räktoast med mango, chili och tomat
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Räk-, äppel- och curryröra på smörgås
Svårighet: Lätt, Receptgivare: