Räksmörgås med ägg

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Räksmörgås med ägg

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Räkor med skal

600.0 

gram

Forellrom saltad

60.0 

gram

el. annan rom

 

 

Ägg

2.0 

styck

Majonnäs äkta

0.5 

dl

Gurka

16.0 

skivor

Gräslök

12.0 

stjälkar

Vitt matbröd skivor

4.0 

st stora

Bordssmör 75% fett

40.0 

gram

Svartpeppar nymald

 

 

 

Ger 1 smörgås/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Whitstable Bay Organic Ale

Ljus lättare ale
Pris: 22 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 191

Kcal / portion: 423

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1692 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 10%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 222 gram)

Ingredienser

Visa:

Räkor med skal 600.0 gram 19%

Forellrom saltad 60.0 gram 4%

el. annan rom 0%

Ägg 2.0 styck 7%

Majonnäs äkta 0.5 dl 20%

Gurka 16.0 skivor 1%

Gräslök 12.0 stjälkar 0%

Vitt matbröd skivor 4.0 st stora 31%

Bordssmör 75% fett 40.0 gram 16%

Svartpeppar nymald 0%

 

Ger 1 smörgås/portion 

Tillagning (17 min )

  1. Hårdkoka ägg och låt dem svalna. Skala ägg och räkor. Skiva gurkan.
  2. Bred matfett på brödet, lägg på gurkskivor och dekorera med räkorna.
  3. Placera en ägghalva på varje smörgås och garnera med majonnäs och gräslök. Toppa med forellrom. Mal svartpeppar över.

Passar till

Hemlagad majonnäs

Fler recept inom Skaldjurs-/romsmörgås

Liknande recept som Räksmörgås med ägg