Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 191

Kcal / portion: 423

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1692 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 10%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Räkor med skal 600.0 gram 19%
Forellrom saltad 60.0 gram 4%
Ägg 2.0 styck 7%
Majonnäs äkta 0.5 dl 20%
Gurka 16.0 skivor 1%
Gräslök 12.0 stjälkar 0%
Vitt matbröd skivor 4.0 st stora 31%
Bordssmör 75% fett 40.0 gram 16%
Ger 1 smörgås/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (17 min )
- Hårdkoka ägg och låt dem svalna. Skala ägg och räkor. Skiva gurkan.
- Bred matfett på brödet, lägg på gurkskivor och dekorera med räkorna.
- Placera en ägghalva på varje smörgås och garnera med majonnäs och gräslök. Toppa med forellrom. Mal svartpeppar över.
Passar till
Fler recept inom Skaldjurs-/romsmörgås
Liknande recept som Räksmörgås med ägg
-
Toast Skagen originalet
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Toast Skagen
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Löjromstoast eller forellromstoast
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörgås med krabbsmör
Tid: 25 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hummersmörgås
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kräftsmörgås helt enkelt
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räksmörgås med ägg
Tid: 17 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Krabbciabatta
Tid: 5 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Varm räktoast med mango, chili och tomat
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Räk-, äppel- och curryröra på smörgås
Svårighet: Lätt, Receptgivare: