Varm räktoast med mango, chili och tomat

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Varm räktoast med mango, chili och tomat

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lantbröd ljust

4.0 

skivor

Räkor skalade

400.0 

gram

Mango fryst

150.0 

gram

Purjolök

0.5 

styck

Cocktailtomater

12.0 

styck

Chilisås tomat

2.0 

tsk

Råsocker

2.0 

tsk

Babyspenat

50.0 

gram

Matolja (rapsolja)

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 353

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1414 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 4%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 264 gram)

Ingredienser

Visa:

Lantbröd ljust 4.0 skivor 38%

Räkor skalade 400.0 gram 30%

Mango fryst 150.0 gram 6%

Purjolök 0.5 styck 2%

Cocktailtomater 12.0 styck 3%

Chilisås tomat 2.0 tsk %

Råsocker 2.0 tsk 2%

Babyspenat 50.0 gram 1%

Matolja (rapsolja) 2.0 msk 17%

Tillagning (20 min )

  1. Rosta bröd. Skiva purjolök, använd bara det vita. Dela tomater.

  2. Hetta upp en stekpanna med olja. Lägg i purjon och tomaterna.

  3. Lägg i räkor, mango, chilisås och socker. Låt det snabbt bli varmt. Smaka av med salt. Vänd i spenat. Skeda över brödet.

Kockens kommentar

Låt inte räkorna vara varma för länge för då blir de som gummi.

Fler recept inom Skaldjurs-/romsmörgås

Liknande recept som Varm räktoast med mango, chili och tomat