Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 353

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1414 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 4%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Lantbröd ljust 4.0 skivor 38%
Räkor skalade 400.0 gram 30%
Mango fryst 150.0 gram 6%
Purjolök 0.5 styck 2%
Cocktailtomater 12.0 styck 3%
Chilisås tomat 2.0 tsk %
Råsocker 2.0 tsk 2%
Babyspenat 50.0 gram 1%
Matolja (rapsolja) 2.0 msk 17%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Rosta bröd. Skiva purjolök, använd bara det vita. Dela tomater.
- Hetta upp en stekpanna med olja. Lägg i purjon och tomaterna.
- Lägg i räkor, mango, chilisås och socker. Låt det snabbt bli varmt. Smaka av med salt. Vänd i spenat. Skeda över brödet.
Kockens kommentar
Låt inte räkorna vara varma för länge för då blir de som gummi.
Fler recept inom Skaldjurs-/romsmörgås
Liknande recept som Varm räktoast med mango, chili och tomat
-
Toast Skagen originalet
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Toast Skagen
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Löjromstoast eller forellromstoast
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörgås med krabbsmör
Tid: 25 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hummersmörgås
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kräftsmörgås helt enkelt
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räksmörgås med ägg
Tid: 17 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Krabbciabatta
Tid: 5 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Varm räktoast med mango, chili och tomat
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Räk-, äppel- och curryröra på smörgås
Svårighet: Lätt, Receptgivare: