Löjromstoast eller forellromstoast

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Löjromstoast eller forellromstoast

Lägg till ingredienser

Antal smörgåsar: 4

Löjrom el. forellrom

120.0 

gram

Rödlök

1.0 

styck

Gräddfil

4.0 

msk

Vitt matbröd skivor

4.0 

st stora

Bordssmör

40.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Champagne Massé Brut

Mousserat torrt vitt vin
Pris: 199 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 210

Kcal / portion: 270

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1081 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 9%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 129 gram)

Ingredienser

Visa:

Löjrom el. forellrom 120.0 gram 14%

Rödlök 1.0 styck 6%

Gräddfil 4.0 msk 8%

Vitt matbröd skivor 4.0 st stora 48%

Bordssmör 40.0 gram 25%

Tillagning (10 min )

  1. Skala och finhacka lök.
  2. Rosta brödskivor. Skär av brödkanterna. Bred på smör om detta önskas.
  3. Fördela rommen på brödet. Toppa med gräddfil eller crème fraiche. Strö över hackad lök. Servera.

 

Kockens kommentar

Ett högklassigt alternativ till löjrom är den billigare forell-/laxrommen. Många är dock inte så fötjusta i den starkare fisksmaken denna rom har.

Fler recept inom Skaldjurs-/romsmörgås

Liknande recept som Löjromstoast eller forellromstoast