Räk-, äppel- och curryröra på smörgås

Foto: Anna Skoog, Norsk Fisk ¤

Räk-, äppel- och curryröra på smörgås

Lägg till ingredienser

Sats dl : 8

Räkor skalade

300.0 

gram

Äpple utan skal

1.0 

styck

Syltlök

0.5 

dl

Kvarg 1% fett

2.0 

dl

Majonnäs lätt

2.0 

dl

Curry ¤

1.5 

tsk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Mörkt bröd

4.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 197

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1577 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 7%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 121 gram)

Ingredienser

Visa:

Räkor skalade 300.0 gram 20%

Äpple utan skal 1.0 styck 4%

Syltlök 0.5 dl 2%

Kvarg 1% fett 2.0 dl 9%

Majonnäs lätt 2.0 dl 39%

Curry ¤ 1.5 tsk 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Mörkt bröd 4.0 skivor 25%

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning

  1. Ta fram räkor. Låt dem gärna rinna av lite på hushållspapper. (Tina om du köpt frysta.)
  2. Kärna under tiden ur och finstrimla äpplet. Hacka syltlök. Blanda ihop alla ingredienser till röran utom räkorna.
  3. Hacka räkorna grovt. Vänd ner i röran. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Räkröror kan man göra i tusen varianter. Det är enkelt och gott. Ett mörkt fullkornsbröd och goda grönsaker passar bra till.

Fler recept inom Skaldjurs-/romsmörgås

Liknande recept som Räk-, äppel- och curryröra på smörgås