Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 193

Kcal / portion: 461

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1844 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 11%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Räkor skalade 600.0 gram 35%
Majonnäs äkta 0.5 dl 18%
Creme fraiche 0.5 dl 9%
Dill 1.0 knippe 1%
Tillbehör:
Formfranska 4.0 skivor 11%
Smör normalsaltat 4.0 msk 21%
Löjrom saltad 4.0 msk 4%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skala räkorna och hacka dillen.
- Hetta upp smöret i en stekpanna och stek brödsskivorna på medelhög värme tills de blir gyllenbruna. Eller rosta dem i brödrost. Låt dem svalna på tallrikar.
- Blanda räkor, dill, majonnäs och crème fraiche i en skål. Pressa över lite citronsaft. Rosta bröd.
- Skeda upp skagenröran på brödskivorna och dekorera med en klick rom, citronskiva och en dillkvist.
Alternativ
Fler recept inom Skaldjurs-/romsmörgås
Liknande recept som Toast Skagen
-
Toast Skagen originalet
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Toast Skagen
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Löjromstoast eller forellromstoast
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörgås med krabbsmör
Tid: 25 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hummersmörgås
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kräftsmörgås helt enkelt
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räksmörgås med ägg
Tid: 17 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Krabbciabatta
Tid: 5 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Varm räktoast med mango, chili och tomat
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Räk-, äppel- och curryröra på smörgås
Svårighet: Lätt, Receptgivare: