Enkel rosépepparsås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Enkel rosépepparsås

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 3

Schalottenlök

1.0 

styck

Rosépeppar

2.0 

msk

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Vispgrädde

3.0 

dl

 

Tillval:

 

Madeira

2.0 

cl

 

Kockskolan:

 

Om vita såser >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 373

Kcal / portion: 448

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1344 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 38%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 120 gram)

Ingredienser

Visa:

Schalottenlök 1.0 styck 1%

Rosépeppar 2.0 msk 1%

Smör normalsaltat 2.0 msk 14%

Vispgrädde 3.0 dl 80%

 

Tillval:

Madeira 2.0 cl 2%

 

Kockskolan:

Om vita såser > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Tillagning (10 min )

  1. Skala och finhacka schalottenlök.
  2. Hetta upp smör i stekpanna på medelvärme och fräs löken några minuter utan att bränna tills den är mjuk och glansig.
  3. Krossa rosépeppar och häll det i pannan.
  4. Tillsätt grädde och fond, låt koka upp och låt småkoka några minuter till lagom tjocklek. Vispa gärna ner någon klick smör för att runda av såsen.

Kockens kommentar

Tillsätt gärna madeira som smaksättare. Tillsätts i så fall under punkt 3, varefter man kokar ner vätskan nästan helt.

Passar till

Kalventrecôte

Fler recept inom Vita såser, bechamelsåser

Liknande recept som Enkel rosépepparsås