Ugnslagad marinerad oxbringa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ugnslagad marinerad oxbringa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Oxbringa färsk med ben

1.0 

kilo

Matfett till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Marinad:

 

Gul lök

1.0 

styck

Tomatsoppa konserv

1.0 

burk

Tomatpuré konserv

6.0 

msk

Senap fransk osötad

2.0 

msk

Vatten till lag

0.5 

dl

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Grönsaker

200.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så steks/grillas oxbringa>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Adobe Reserve Cabernet Sauvignon

Smakrikt rött vin
Pris: 74 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 651

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2605 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 7%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 525 gram)

Ingredienser

Visa:

Oxbringa färsk med ben 1.0 kilo 63%

Matfett till stekning 2.0 msk 8%

Salt och peppar 0%

 

Marinad:

Gul lök 1.0 styck 2%

Tomatsoppa konserv 1.0 burk 7%

Tomatpuré konserv 6.0 msk 2%

Senap fransk osötad 2.0 msk 1%

Vatten till lag 0.5 dl 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 21%

Grönsaker 200.0 gram 1%

 

Kockskolan:

Så steks/grillas oxbringa> Äts ej

Tillagning (2 tim 30 min + 3 tim )

  1. Skala och hacka lök. Putsa köttet fritt från ytligt fett och hinnor. Salta och peppra.
  2. Marinera: Blanda tomatsoppa med vatten. Rör ned tomatpuré, senap och lökhack. Salta och peppra. Koka upp. Smaka av.
  3. Lägg köttet i en rymlig hög ugnsfast form. Häll den heta marinaden över köttet. Täck med folie och låt stå i minst 2,5 timmar.
  4. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Hetta upp matfett i panna på hög värme. Tag upp köttet, utan att torka av det och stek det ordentligt i cirka 4 minuter per sida.
  6. Ugnslaga: Lägg tillbaka köttet i formen. Täck med folien och sätt in i ugn i 1-2 timme. Tag bort folien och efterstek 30-60 minuter. Känn med sticka att köttet är mört.
  7. Tillbehör: Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. Pressa potatisen i en serveringsskål. Salta lätt utan att röra om. Förbered grönsaker.
  8. Servera köttet med marinaden, potatis och grönsaker.

Kockens kommentar

Stektiden är kort och stor risk finns att köttet inte blir tillräckligt mört. Kockskolan rekommenderar ett säkrare tillagningssätt som är att tillaga köttet i låg värme (120°C) under lång tid. Se recept > Ugnstekt oxbringa. Läs mer > Så steks/grillas oxbringa.

Alternativ

Ugnstekt oxbringa

BBQ brisket, grillad oxbringa

Fler recept inom Ugnsstekt nötkött, nötstek

Liknande recept som Ugnslagad marinerad oxbringa