För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Klassisk räkcocktail (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Räkor skalade

200.0 

gram

Vit sparris konserv

100.0 

gram

Rhode Islandsås färdig

4.0 

msk

Grönsallad

4.0 

blad

Citron (juice+kött)

4.0 

skivor

Salt och svartpeppar

 

 

 

Tillvalsalternativ:

 

Paprikapulver

 

 

 

Tillbehör:

 

Cocktailglas >

 

 

Om Rhode Islandsås >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Cuvée Jean-Louis Blanc de Blancs Brut

Mousserat torrt vitt vin
Pris: 59 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 102

GBR (GI) / port: 0

Recept: 408 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 5%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 104 gram)

Ingredienser

Visa:

Räkor skalade 200.0 gram 52%

Vit sparris konserv 100.0 gram 4%

Rhode Islandsås färdig 4.0 msk 56%

Grönsallad 4.0 blad 1%

Citron (juice+kött) 4.0 skivor 4%

Salt och svartpeppar 0%

 

Tillvalsalternativ:

Paprikapulver 0%

 

Tillbehör:

Cocktailglas > %

Om Rhode Islandsås > %

Tillagning (15 min )

  1. Tillred hemlagad Rode Islandssås och koka vit sparris om sådan önskas. Se separat recept via länk nedan.
  2. Skala räkor.
  3. Lägg ett salladsblad i ett cocktailglas.
    Fyll på med räkor, sparris och sås.
  4. Salta lätt och vrid några varv med pepparkvarn över. Strö över lite paprikapulver om detta önskas.
  5. Garnera med citronskiva, eller pressa lite juice över.

Kockens kommentar

Räkcocktail är en 1950-tals klassiker skapad av Hovtraktören Werner Vögeli. Originalet bestod av färskkokt vit sparris, vilket naturligtvis är mycket godare. Han skapade också Rhode Islandssåsen som hör till (läs mer > Om Rhode Islandssås). Laga gärna originalreceptet för såsen. Se separat recept via länk nedan. I såsoriginalet ingår finhackad röd paprika. Paprikapulver är därför ett lämpligt tillval. Byts räkorna ut mot krabbkött, så får man inte helt oväntat en krabbcocktail.

50-tals nostalgi

Förrätt: Räkcocktail

Huvudrätt: Pepparbiff

Efterrätt: Mockamousse

Klassisk Rhode Islandsås

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Förrätt med räkor, kräftor

Liknande recept som Klassisk räkcocktail (förrätt)