Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 333

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1331 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 13%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Havskräftstjärtar kokta 8.0 styck 32%
Avokado 2.0 styck 32%
Tillval:
Creme fraiche 1.5 dl 36%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Dela kräftstjärtar på mitten.
- Halvera avokado, ta ur kärnan. Gröp ur och mosa avokadoköttet.
- Lägg kräftkött och avokadomoset i skalen. Salta och mal över svartpeppar. Servera.
Kockens kommentar
Alternativ: Hacka kräftstjärtarna och blanda med créme fraiche och salt i en skål.Fler recept inom Förrätt med räkor, kräftor
Liknande recept som Havskräftfyllda avokados (förrätt)
-
Klassisk räkcocktail (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Werner Vögeli
-
Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räkfyllda avokados (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Havskräftfyllda avokados (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ångkokta japanska jätteräkor (förrätt)
Tid: 18 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jätteräkor med chili och ingefära (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Firecracker prawns, friterade jätteräkor i filodeg med sötsur sås ¤
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Tigeraperitif (förrätt)
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrade jätteräkor (förrätt)
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan