Räksmörgås på rågkaka (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Räksmörgås på rågkaka (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rågkaka

4.0 

styck

Räkor med skal

400.0 

gram

Rödlök

1.0 

st liten

Fiskrom

60.0 

gram

Svartpeppar nymald

 

 

Bordssmör 75% fett

30.0 

gram

 

Ger 1 smörgås/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Kaapse Vonkel

Mousserat torrt vin
Pris: 135 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 260

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1042 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 5%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 151 gram)

Ingredienser

Visa:

Rågkaka 4.0 styck 48%

Räkor med skal 400.0 gram 21%

Rödlök 1.0 st liten 5%

Fiskrom 60.0 gram 7%

Svartpeppar nymald 0%

Bordssmör 75% fett 30.0 gram 19%

 

Ger 1 smörgås/portion 

Tillagning (10 min )

  1. Skala räkorna och finhacka lök.
  2. Bred smör på brödet. Dekorera med räkor och garnera med rödlök och rom. Smaksätt med svartpeppar.

Kockens kommentar

För den som önskar kan en klick majonnäs tillsättas.

Alternativ

Hemlagad majonnäs

Fler recept inom Förrätt med räkor, kräftor

Liknande recept som Räksmörgås på rågkaka (förrätt)