Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 260

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1042 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 5%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Rågkaka 4.0 styck 48%
Räkor med skal 400.0 gram 21%
Rödlök 1.0 st liten 5%
Fiskrom 60.0 gram 7%
Bordssmör 75% fett 30.0 gram 19%
Ger 1 smörgås/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Skala räkorna och finhacka lök.
- Bred smör på brödet. Dekorera med räkor och garnera med rödlök och rom. Smaksätt med svartpeppar.
Kockens kommentar
För den som önskar kan en klick majonnäs tillsättas.
Alternativ
Fler recept inom Förrätt med räkor, kräftor
Liknande recept som Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
-
Klassisk räkcocktail (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Werner Vögeli
-
Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räkfyllda avokados (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Havskräftfyllda avokados (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ångkokta japanska jätteräkor (förrätt)
Tid: 18 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jätteräkor med chili och ingefära (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Firecracker prawns, friterade jätteräkor i filodeg med sötsur sås ¤
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Tigeraperitif (förrätt)
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrade jätteräkor (förrätt)
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan