Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 402

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1610 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 9%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Avokado 6.0 styck 79%
Tomater 4.0 styck 4%
Purjolök 0.5 styck 2%
Citronjuice 0%
Rucolasallat 1.0 förp. 2%
Solrosskott 1.0 förp. 1%
Havskräftor kokta 4.0 styck 12%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala och skär avokado i bitar. Tärna tomaterna och skär purjolöken i skivor. Lägg allt i en skål. Pressa över citronjuice.
- Tvätta rucolasallaten och fördela den på tallrikar. Lägg på avokadosalladen och strö solrosskott över.
- Ta av stjärten från havskräftorna och skala den. Lägg huvudena som dekoration på tallrikarna. Mal svartpeppar över.
Tillhörande recept
Fler recept inom Förrätt med räkor, kräftor
Liknande recept som Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
-
Klassisk räkcocktail (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Werner Vögeli
-
Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räkfyllda avokados (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Havskräftfyllda avokados (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ångkokta japanska jätteräkor (förrätt)
Tid: 18 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jätteräkor med chili och ingefära (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Firecracker prawns, friterade jätteräkor i filodeg med sötsur sås ¤
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Tigeraperitif (förrätt)
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrade jätteräkor (förrätt)
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan