Avokadosallad med havskräftor (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Avokadosallad med havskräftor (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Avokado

6.0 

styck

Tomater

4.0 

styck

Purjolök

0.5 

styck

Citronjuice

 

 

Rucolasallat

1.0 

förp.

Solrosskott

1.0 

förp.

Havskräftor kokta

4.0 

styck

Svartpeppar grovmald

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Codorniu Selección Raventós

Mousserande torrt vitt vin
Pris: 99 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 402

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1610 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 9%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 371 gram)

Ingredienser

Visa:

Avokado 6.0 styck 79%

Tomater 4.0 styck 4%

Purjolök 0.5 styck 2%

Citronjuice 0%

Rucolasallat 1.0 förp. 2%

Solrosskott 1.0 förp. 1%

Havskräftor kokta 4.0 styck 12%

Svartpeppar grovmald 0%

Tillagning (15 min )

  1. Skala och skär avokado i bitar. Tärna tomaterna och skär purjolöken i skivor. Lägg allt i en skål. Pressa över citronjuice.
  2. Tvätta rucolasallaten och fördela den på tallrikar. Lägg på avokadosalladen och strö solrosskott över.
  3. Ta av stjärten från havskräftorna och skala den. Lägg huvudena som dekoration på tallrikarna. Mal svartpeppar över.

Tillhörande recept

Hemkokta havskräftor

Fler recept inom Förrätt med räkor, kräftor

Liknande recept som Avokadosallad med havskräftor (förrätt)