
Dryckestips
Cuvée Jean-Louis Blanc de Blancs Brut
Mousserat torrt vitt vin
Pris: 59 kr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 102

GBR (GI) / port: 0
Recept: 408 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 5%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Räkor skalade 200.0 gram 52%
Vit sparris konserv 100.0 gram 4%
Rhode Islandsås färdig 4.0 msk 56%
Grönsallad 4.0 blad 1%
Citron juice+fruktkött 4.0 skivor 4%
Tillvalsalternativ:
Tillbehör:
Kock: Werner Vögeli
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Tillred hemlagad Rode Islandssås och koka vit sparris om sådan önskas. Se separat recept via länk nedan.
- Skala räkor.
- Lägg ett salladsblad i ett cocktailglas.
Fyll på med räkor, sparris och sås. - Salta lätt och vrid några varv med pepparkvarn över. Strö över lite paprikapulver om detta önskas.
- Garnera med citronskiva, eller pressa lite juice över.
Kockens kommentar
Räkcocktail är en 1950-tals klassiker skapad av Hovtraktören Werner Vögeli. Originalet bestod av färskkokt vit sparris, vilket naturligtvis är mycket godare. Han skapade också Rhode Islandssåsen som hör till (läs mer > Om Rhode Islandssås). Laga gärna originalreceptet för såsen. Se separat recept via länk nedan. I såsoriginalet ingår finhackad röd paprika. Paprikapulver är därför ett lämpligt tillval. Byts räkorna ut mot krabbkött, så får man inte helt oväntat en krabbcocktail.
50-tals nostalgi
Fler recept inom Förrätt med räkor, kräftor
Liknande recept som Klassisk räkcocktail (förrätt)
-
Klassisk räkcocktail (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Werner Vögeli
-
Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räkfyllda avokados (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Havskräftfyllda avokados (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ångkokta japanska jätteräkor (förrätt)
Tid: 18 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jätteräkor med chili och ingefära (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Firecracker prawns, friterade jätteräkor i filodeg med sötsur sås ¤
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Tigeraperitif (förrätt)
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrade jätteräkor (förrätt)
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan