Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé utan skinn

700.0 

gram

Gorgonzola }

200.0 

gram

Ägg

2.0 

styck

Vetemjöl

3.0 

msk

Ströbröd

2.0 

dl

Salt och peppar

 

 

Hushållssnöre

 

 

 

Tillbehör:

 

Ris

3.0 

dl

Sallat

200.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om schnitzel, piccata >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Campolieti Ripasso

Kryddigt rött vin
Pris: 95 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 166

Kcal / portion: 742

GBR (GI) / port: 12

Recept: 2968 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 5%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 446 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé utan skinn 700.0 gram 25%

Gorgonzola } 200.0 gram 22%

Ägg 2.0 styck 4%

Vetemjöl 3.0 msk 3%

Ströbröd 2.0 dl 15%

Salt och peppar 0%

Hushållssnöre %

 

Tillbehör:

Ris 3.0 dl 29%

Sallat 200.0 gram 1%

 

Kockskolan:

Om schnitzel, piccata > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Banka ut filéerna till tunna skivor. Skär osten i bitar och lägg i mitten på varje filé. Vik in kanterna och rulla ihop. Bind ihop med hushållssnöre.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Panering: Vispa upp ägg i en skål. Häll mjöl och ströbröd på varsitt fat. Rulla filéerna först i mjöl, doppa dem i ägg och slutligen i ströbröd. Salta och peppra.
  4. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna på hög värme tills de fått fin stekyta. Lägg över i ugnsfast form och sätt i ugn i 20-30 minuter.
  5. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  6. Förbered sallat.

Kockens kommentar

Detta är en svensk variant av Piccata pollo, som är en tunn skiva kyckling (schnitzel) dubbelpanerats i finriven parmesan, vilket i sin tur är en variant av Piccata alla Milanese (ostpanerad kalvschnitzel). Läs mer > Om schnitzel, piccata.

Alternativ

Kokta grönsaker

Gräddsås med chilismak

Piccata pollo

Piccata alla Milanese

Fler recept inom Kycklingfilé i ugn

Liknande recept som Chicken Milano