Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 14
 
    
                Kcal / portion: 14
 
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 56 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grönsaker 400.0 gram 90%
Salt 0%
Kockskolan:
Så kokas grönsaker > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skölj och ansa grönsakerna vid behov. Ta inte bort mer än nödvändigt.
- Koka upp lättsaltat vatten. Vattnet skall endast täcka grönsakerna, inte mer. Lägg i grönsakerna och låt dem sjuda på svag värme tills lagom kokt, varierande 2-60 minuter beroende på vara.
- Ta ur grönsakerna (med hålslev) och skölj eventuellt av dem i kallt vatten. Kokvattnet innehåller vitaminer och kan användas till buljong e.d.
- Servera grönsakerna direkt, gärna med tillsats av lite smör eller olja och strö över lite salt.
Kockens kommentar
Vid kokning avger grönsakerna värdefulla vitaminer och mineraler. Därför skall koktiden vara kort och grönsakerna kan sköljas i kallt vatten för att avstanna kokningen. Läs mer i Kockskolan > Så kokas grönsaker.
Fler recept inom Kokta grönsaker
Liknande recept som Koka grönsaker - grundrecept
- 
                
                    Koka grönsaker - grundreceptTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Broccoli med citrusdressingTid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Maximillian 
- 
                
                    Broccoli al denteTid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Inkokt lök med saffran och stjärnanisTid: 40 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Ratatouille, blandade grönsaker från ProvenceTid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    Caponata, sililiansk sötsur grönsaksröraSvårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Légumes ā la grecque, kalla grönsaker i kort spadTid: 20 min (+ 45 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Julia Child 
- 
                
                    Så skalas och kokas vit sparrisTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kokt spenat, stekt spenatTid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Haricots verts med vinägerrussin (tillbehör)Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kocklandslaget 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              