Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 20
 
    
                Kcal / portion: 16
 
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 63 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Spenat färsk 350.0 gram 100%
Salt 0%
Kockskolan:
Så kokas grönsaker > Äts ej
Så steks grönsaker > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min )
Kokt spenat
- Koka upp lättsaltat vatten.
 Skölj spenaten. Koka i 2-3 min.
 (Om spenaten är fryst kan den behöva koka i ytterligare någon minut).
- Skölj spenaten hastigt i kallt vatten för att avstanna kokning. Den skall fortfarande vara varm. Låt rinna av. 
 Tillsätt en klick smör och lite salt.
Stekt spenat
- Färsk babyspenat: Hetta upp en stekpanna med matfett. Lägg ner spenatbladen i pannan och stek ett par minuter under omröring. Salta lätt.
- Djupfryst spenat: Krama ur vätskan och stek sedan spenaten några minuter i matfett. Salta lätt.
Kockens kommentar
Spenat är god och nyttig mat som är rik på C- och A-vitamin samt järn (men inte mer än i andra grönsaker, Karl-Alfred till trots. Spenat passar till många kött- fisk- och äggrätter.
Passar till
Fler recept inom Kokta grönsaker
Liknande recept som Kokt spenat, stekt spenat
- 
                
                    Koka grönsaker - grundreceptTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Broccoli med citrusdressingTid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Maximillian 
- 
                
                    Broccoli al denteTid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Inkokt lök med saffran och stjärnanisTid: 40 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Ratatouille, blandade grönsaker från ProvenceTid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    Caponata, sililiansk sötsur grönsaksröraSvårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Légumes ā la grecque, kalla grönsaker i kort spadTid: 20 min (+ 45 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Julia Child 
- 
                
                    Så skalas och kokas vit sparrisTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kokt spenat, stekt spenatTid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Haricots verts med vinägerrussin (tillbehör)Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kocklandslaget 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              