Inkokt lök med saffran och stjärnanis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Inkokt lök med saffran och stjärnanis

Lägg till ingredienser

Antal: 12

Borretanalök

12.0 

styck

Saffran

0.5 

gram

Stjärnanis

1.0 

styck

Senapsfrön gula

2.0 

msk

Vatten

1.5 

liter

Lagerblad

2.0 

blad

Rödvinsvinäger

2.0 

msk

Salt

2.0 

tsk

 

Kockskolan:

 

Så kokas grönsaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 26

Kcal / portion: 34

GBR (GI) / port: 1

Recept: 410 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 1%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 132 gram)

Ingredienser

Visa:

Borretanalök 12.0 styck 51%

Saffran 0.5 gram 0%

Stjärnanis 1.0 styck 1%

Senapsfrön gula 2.0 msk 30%

Vatten 1.5 liter 0%

Lagerblad 2.0 blad 2%

Rödvinsvinäger 2.0 msk 2%

Salt 2.0 tsk 0%

 

Kockskolan:

Så kokas grönsaker > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Skala lök.
  2. Koka upp alla ingredienser utom löken. Lägg i lökarna. Sjud försiktigt i cirka 5 minuter.
  3. Dra åt sidan. Låt kallna i lagen. Häll på burk. Ställ i kyl.

Kockens kommentar

Borretanlök är en liten tillplattad kepalök, en variant av gul lök. Benämns oftast "pärllök" i Sverige vilket är missvisande. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Kokta grönsaker

Liknande recept som Inkokt lök med saffran och stjärnanis