Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 26
 
    
                Kcal / portion: 34
 
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 410 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 1%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Borretanalök 12.0 styck 51%
Saffran 0.5 gram 0%
Stjärnanis 1.0 styck 1%
Senapsfrön gula 2.0 msk 30%
Vatten 1.5 liter 0%
Lagerblad 2.0 blad 2%
Rödvinsvinäger 2.0 msk 2%
Salt 2.0 tsk 0%
Kockskolan:
Så kokas grönsaker > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Skala lök.
- Koka upp alla ingredienser utom löken. Lägg i lökarna. Sjud försiktigt i cirka 5 minuter.
- Dra åt sidan. Låt kallna i lagen. Häll på burk. Ställ i kyl.
Kockens kommentar
Borretanlök är en liten tillplattad kepalök, en variant av gul lök. Benämns oftast "pärllök" i Sverige vilket är missvisande. Läs mer, klicka på ingrediensen.Fler recept inom Kokta grönsaker
Liknande recept som Inkokt lök med saffran och stjärnanis
- 
                
                    Koka grönsaker - grundreceptTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Broccoli med citrusdressingTid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Maximillian 
- 
                
                    Broccoli al denteTid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Inkokt lök med saffran och stjärnanisTid: 40 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Ratatouille, blandade grönsaker från ProvenceTid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    Caponata, sililiansk sötsur grönsaksröraSvårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Légumes ā la grecque, kalla grönsaker i kort spadTid: 20 min (+ 45 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Julia Child 
- 
                
                    Så skalas och kokas vit sparrisTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kokt spenat, stekt spenatTid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Haricots verts med vinägerrussin (tillbehör)Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kocklandslaget 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              