Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 26

Kcal / portion: 34

GBR (GI) / port: 1
Recept: 410 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 1%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Borretanalök 12.0 styck 51%
Saffran 0.5 gram 0%
Stjärnanis 1.0 styck 1%
Senapsfrön gula 2.0 msk 30%
Vatten 1.5 liter 0%
Lagerblad 2.0 blad 2%
Rödvinsvinäger 2.0 msk 2%
Salt 2.0 tsk 0%
Kockskolan:
Så kokas grönsaker > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Skala lök.
- Koka upp alla ingredienser utom löken. Lägg i lökarna. Sjud försiktigt i cirka 5 minuter.
- Dra åt sidan. Låt kallna i lagen. Häll på burk. Ställ i kyl.
Kockens kommentar
Borretanlök är en liten tillplattad kepalök, en variant av gul lök. Benämns oftast "pärllök" i Sverige vilket är missvisande. Läs mer, klicka på ingrediensen.Fler recept inom Kokta grönsaker
Liknande recept som Inkokt lök med saffran och stjärnanis
-
Koka grönsaker - grundrecept
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Broccoli med citrusdressing
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Maximillian
-
Broccoli al dente
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Inkokt lök med saffran och stjärnanis
Tid: 40 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ratatouille, blandade grönsaker från Provence
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Caponata, sililiansk sötsur grönsaksröra
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Légumes ā la grecque, kalla grönsaker i kort spad
Tid: 20 min (+ 45 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Julia Child
-
Så skalas och kokas vit sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt spenat, stekt spenat
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Haricots verts med vinägerrussin (tillbehör)
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kocklandslaget